Nogometni stručnjak

Igor Tudor u idućoj sezoni ipak neće voditi Marseille: “Prihvatili smo njegovu želju…”

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Pod Tudorovim vodstvom Olympique je kolo prije kraja francuskog prvenstva osigurao treće mjesto koje donosi plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka



MARSEILLE Hrvatski nogometni stručnjak Igor Tudor u sljedećoj sezoni neće voditi francuskog prvoligaša Olympique Marseillea, priopćio je u četvrtak na konferenciji za medije klupski predsjednik Pablo Longoria.


“Prihvatili smo i poštovali želju našeg trenera Igora Tudora da ne nastavimo avanturu sljedeće sezone”, rekao je Longoria.


Pod Tudorovim vodstvom Olympique je kolo prije kraja francuskog prvenstva osigurao treće mjesto koje donosi plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka. Subotnje gostovanje na Korzici kod Ajaccioa bit će posljednja, 48. službena utakmica u kojoj će 45-godišnji Tudor voditi momčad iz Marseillea, na čije je čelo došao u srpnju 2022. umjesto Argentinca Jorgea Sampaolija.




U dosadašnjih 47 utakmica Tudor je s Olympiqueom ostvario 27 pobjeda, uz sedam remija i 13 poraza. U Ligi prvaka je s dvije pobjede i četiri poraza francuska momčad završila na posljednjem mjestu u skupini s Tottenhamom, Eintrachtom i lisabonskim Sportingom, a u Kupu Francuske je nakon pobjeda nad Rennesom i Paris Saint-Germainom, Olympique ispao u četvrtfinalu na jedanaesterce od drugoligaša Annecyja.


Tudor je s Olympiqueom imao ugovor do 30. lipnja 2024.