Trener Primorja EB zadovoljan godinom

Igor Hinić: “Svakim danom želimo biti sve bolji”

Igor Duvnjak

Igor Hinić/Foto Arhiva NL

Igor Hinić/Foto Arhiva NL

Svi daju od sebe ono najbolje što znaju i mogu. Kada to kažem, mislim na sebe, svoje pomoćnike, igrače i upravu kluba. Drago mi je da se vide pomaci, nešto smo ipak napravili – kaže Hinić



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste Bank zadovoljni su izašli iz bazena u smiraj 2020. godine, trener Igor Hinić sa svojim je igračima na četvrtom mjestu dočekao pauzu u natjecanju prvenstva Hrvatske iza neprijepornih favorita, Juga AO, Mladosti i splitskog Jadrana. Riječ je o pionirskom poslu s obzirom na to da se s mladim igračima krenulo u dugoročno stvaranje momčadi.


– Svakim danom pokušavamo biti sve bolji – kaže Igor Hinić, nekadašnji igrački as, centar svjetske klase. – Svi pritom daju od sebe ono najbolje što znaju i što mogu. Kada to kažem, mislim na sebe, svoje pomoćnike te na igrače i upravu našeg kluba. Drago mi je da se vide pomaci, nešto smo ipak napravili. Imamo još za odraditi drugi dio sezone.


Bez obzira na to što je pred igračima, trenerom i njegovim suradnicima itekako mnogo posla, nužnog rada kojem u vrhunskom sportu ionako nema kraja, vaterpolsko društvo s Kantride može biti zadovoljno jer plovi u pravom smjeru, što potvrđuju rezultati. Trener je, međutim, poslovično suzdržan u procjenama.


Pravi put




– Znate već kako to ide, ne volim govoriti o tome jer je teško biti objektivan. Od početka mislim da je to put kojim ovaj klub treba ići. Mislim na stvaranje igrača, velik rad i disciplinu. Pritom govorom o razdoblju kada sam kao igrač bio u klubu. Smatram da je to jedini put kojim možemo ići i da je sve ostalo nerealno. To je stvar koje smo svi svjesni, i uprava i struka, uzeli smo tu orijentaciju kao jedinu ispravnu i toga se smjera držimo. Drago mi je da nismo skretali ni lijevo ni desno s toga puta.


»Primorjaši« su imali kratak odmor, okupili su se odmah poslije Božića, moraju razmišljati o idućim natjecateljskim obavezama, među kojima je i završni turnir Kupa.


Kup


– Imamo jedan mikrociklus rada između Božića i Nove godine i onda ćemo vidjeti za dalje. Nismo, naime, još dobili termine odigravanja utakmica s Partizanom u četvrtfinalu Regionalne lige, kvalifikacija za završnicu ovog natjecanja. Od onoga što nam je potvrđeno, to je polufinale Kupa na Kantridi 22. i 23. siječnja, s tim da se prije toga igraju dva turnira Regionalne lige od 14. do 17. siječnja, također i još ranije jedna ili dvije naše utakmice s Partizanom.


U svakom su slučaju »primorjaši« plasmanom u polufinale Kupa ostvarili lijep uspjeh, a dodatak svemu je završnica ovog natjecanja na plivalištu Kantride, itekakav doprinos popularizaciji vaterpola u Rijeci.


– Ja se nadam da će to biti fešta vaterpola, to je za našu mladu momčad poput dobitka na lotu, odigrati utakmicu s momčadi koja je, ako ne najtrofejnija u Europi, onda uz Pro Recco jedna od najtrofejnijih. Riječ je, naravno, o zagrebačkoj Mladosti. Naravno da Mladost ima ulogu neprikosnovenog favorita, ali nama sada ostaje sanjati te se potom sjećati kako je bilo u toj utakmici.


Regionalna liga

U siječnju 2021. vraća se Premier regionalna liga. Kako bi se održao kontinuitet natjecanja, za ovu sezonu zamišljeno je odigravanje dvaju kvalifikacijskih turnira (Beograd i Dubrovnik) sa 6 momčadi u terminu od 14. do 17. siječnja. Dvije prvoplasirane momčadi po skupinama izborit će Final Four 26. i 27. ožujka u Zagrebu.
U skupini A u Beogradu igraju Mladost, Jadran Split, Crvena zvezda, Šabac, Mornar BS i bolji iz ogleda Primorja EB Rijeka i Partizana, dok će u Dubrovniku nastupiti Jug AO, Jadran (HN), Budva, Primorac (Kotor), Radnički (Kragujevac) i Solaris.