Vaterpolisti Primorja EB

IGOR HINIĆ Motivirani smo za jadranaše, tko nema motiva bolje i da ne igra

Igor Duvnjak

Igor Hinić/Foto Arhiva NL

Igor Hinić/Foto Arhiva NL

Mi imamo isto svoje kvalitete. Ove sezone smo malo igrali s momčadima iz gornjeg doma Regionalne lige, sada i mi očekujemo da vidimo koji je odnos snaga između nas i njih, koja je to razlika - kaže trener Primorja EB



RIJEKA Mlada momčad vaterpolista Primorja Erste Bank u miru i tišini svoje baze, plivališta na Kantridi, marljivo trenira nakon duge stanke žarko čekajući nastavak naprasno prekinute sezone. Momčad trenera Igora Hinića bi 24. lipnja trebala uplivati u razigravanje hrvatskog prvenstva gdje ih u četvrtfinalu očekuje splitski Jadran. Igraju se dvije utakmice, riječke kapice prvu igraju u svom bazenu, revanš je tri dana kasnije u Splitu.


– Sada konačno radimo normalno – veli Igor Hinić o treninzima koji se odvijaju već neko vrijeme nakon što su njegovi igrači kao i svi ostali sportaši silom prilika morali mirovati. – Radimo kao što smo radili i prije stanke. Sada vježbajući samo očekujemo utakmice. Spremamo se najbolje što možemo za ove predstojeće susrete.


Primorjaši su već akumulirali solidnu kvotu treninga nadoknađujući sve ono izgubljeno radi pandemije.




– Krenuli smo sa zajedničkim okupljanjima još 7. svibnja, sada smo u petom tjednu treninga. Iza nas je pauza koja je bila ogromna. Naravno, najprije je trebalo »napuniti bazu«, obaviti osnovne fizičke pripreme. Radili smo kao da imamo pripreme za početak sezone. Sada ćemo nakon toga u ova dva, tri tjedna raditi više na taktici. Ponavljam, za sada su to za nas bile uglavnom one fizičke pripreme, vježbali smo kao ljeti kada nam počinju okupljanja. Sve smo to radili kako bismo bili uopće spremni dočekati utakmice koje su pred nama.


Naravno, vježbalo se sa svim mogućim mjerama opreza kako eventualno ne bi došlo do neke zaraze dok polako nije jenjavala opasnost od koronavirusa.


– Vježbali smo oprezno, slijedili smo sve upute Stožera, naravno da se toga pridržavamo i dalje. Sada je već lakše, radi se normalno. Između ostaloga smo odigrali i dva trening susreta s Mladosti u Zagrebu. Inače, svi smo na okupu, svi su igrači zdravi.


Riječani su svjesni snage splitskog Jadrana u kojem je čitav niz kvalitetnih igrača, među kojima je i nekadašnji kapetan primorjaša Ivan Krapić.


– Jadran je odlična momčad. Treća su momčad naše domaće lige i ove sezone imaju zapažene rezultate u Ligi prvaka. Novi trener im je moj dugogodišnji suigrač u reprezentaciji Mile Smodlaka. Prije njega ih je vodio nekadašnji trener Primorja EB Ivan Asić. Na svim mjestima imaju igrače koji su osvajali medalje. Tu prvenstveno mislim na našega Ivana Krapića na poziciji centra. Isto tako i na Anđela Šetku, koji je također igrao u Primorju EB na poziciji lijevog vanjskog igrača.


Tu su još Zović, Visković, novi reprezentativac Burić. Splićani imaju i dobrog vratara. Uglavnom, popunjeni su na svim pozicijama, i što je najbitnije u vaterpolu, ima ih puno kvalitetnih te se mogu rotirati i održavati ritam igre. Mi imamo isto svoje kvalitete. Ove sezone smo malo igrali s momčadima iz gornjeg doma Regionalne lige, sada i mi očekujemo da vidimo koji je odnos snaga između nas i njih, koja je to razlika. Jasno da nam motiva ne nedostaje, tko u sportu nije motiviran, bolje i da ne igra – zaključuje Hinić.