Promjena u zadnji čas

Ibrahimović priznao kako je prije prelaska u Milan htio potpisati za Napoli: “Htio sam učiniti ono što je učinio Maradona”

Hina

Zlatan Ibrahimović/Foto REUTERS

Zlatan Ibrahimović/Foto REUTERS

Ibrahimović je upitao menadžera koja je momčad u najgoroj formi, a koju može promijeniti. "Jučer je Milan izgubio 0-5 od Atalante, kazao mi je Raiola. I tako sam odlučio", kazao je Zlatan.



MILANO Zlatan Ibrahimović kazao je kako se skoro pridružio Napoliju prije nego što se vratio u AC Milan 2019. godine, jer je želio oponašati argentinskog velikana Diega Maradone osvajanjem Serie A s napuljskim klubom.


Ibrahimović (40) pridružio se Milanu po drugi put u prosincu 2019. nakon što je napustio LA Galaxy.


Međutim, Šveđanin je u početku bio u iskušenju zbog mogućnosti da odvede Napoli do svog prvog Scudetta nakon trijumfa s Maradonom 1987. i 1990. godine.




“Gledajući dokumentarac o njemu, odlučio sam se pridružiti Napoliju i učiniti ono što je Diego učinio – osvojio ligu. Bio sam umoran od Amerike i razmišljao sam o povlačenju, ali moj menadžer Mino Raiola je sredio sve s Napolijem. No, tada je vlasnik Napolija Aurelio De Laurentiis otpustio trenera Carla Ancelottija”, rekao je Ibrahimović za Corriere della Sera u srijedu.


Ibrahimović je tada upitao menadžera koja je momčad u najgoroj formi, a koju može promijeniti.


“Jučer je Milan izgubio 0-5 od Atalante, kazao mi je Raiola. I tako sam odlučio”, kazao je Zlatan.


On je u razgovoru za talijanski list Ibrahimović je također rekao da je njegov čuveni udarac iznad glave za Švedsku protiv Engleske 2012. najdraži gol njegove karijere.


“Englezi su me uvijek podcjenjivali”.