Talijan ostaje

I Realov direktor stao na Ancelottijevu stranu: “On je sjajan trener, sve je osvojio s nama”

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

"Ovo je bila loša noć za sve nas, jako smo tužni, no trebamo priznati protivniku da je bio bolji", dodao je Butragueno



MADRID Talijanski trener Carlo Ancelotti (63) će i iduće sezone voditi Real Madrid unatoč porazu 0-4 od Manchester Cityja u polufinalu Lige prvaka, najavio je nakon utakmice Realov direktor za odnose s institucijama Emilio Butragueno.


“Carlo ima ugovor s nama. On je sjajan trener i sve je osvojio s nama”, izjavio je Butragueno upitan o budućnosti Ancelottija na klupi.


“Ovo je bila loša noć za sve nas, jako smo tužni, no trebamo priznati protivniku da je bio bolji”, dodao je za televiziju Movistar +.




Real Madrid, koji je prošle sezone osvojio Ligu prvaka, pred svojom je publikom bio odigrao 1-1 no u srijedu navečer je nadigran u Manchesteru od prve do posljednje minute.


Ancelotti, koji ima ugovor do 30.lipnja 2024., također je potvrdio da ostaje na klupi.


“Nitko ne sumnja u mene. Predsjednik (Florentino Perez) bio je prilično jasan prije 15 dana”, izjavio je Ancelotti.


Ancelotti je ove sezone s “kraljevskim klubom” osvojio tri od mogućih šest trofeja.


Real Madrid je došao do pehara europskog Superkupa, Svjetskog klupskog prvenstva i španjolskog kupa. Njegov rival Barcelona osvojila je prvenstvo i španjolski Superkup.


“Ova momčad je bila jako dobra ove sezone, a iduće će biti još bolja”, napomenuo je Ancelotti.


Njega se posljednjih mjeseci povezivalo s preuzimanjem reprezentacije Brazila, koji je u prosincu ispao od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, no Talijan je još ranije rekao da želi ostati u Real Madridu.


“Nismo uspjeli opet ući u finale Lige prvaka, ali to nije zbog pristupa. Bili smo maksimalno motivirani no naprosto smo izgubili od boljeg protivnika”, rekao je Ancelotti, dodajući da je polufinale uspjeh jer su u njemu samo četiri ekipe.


“Iduće sezone ćemo opet pokušati ući u finale”, napomenuo je.


Real Madrid, 14 puta prvak Europe, završio je svoj put u trenutku kada se očekuje potpisivanje novih jednogodišnjih ugovora s najstarijim igračima, Lukom Modrićem (37), kapetanom Karimom Benzemom (35) i Tonijem Kroosm (33). Njima ugovor istječe 30.lipnja baš kao i Marcu Asensiju (27), Daniju Ceballosu (26) i Nachi Fernandezu (33).


Butragueno je rekao da visoki poraz od Manchester Cityja nije razlog da se razmišlja o aktualnoj momčadi.


“Ovo je grupa sastavljena od veterana i mlađih igrača koja je osvojila puno toga. Šteta što nismo ušli u finale jer smo se jako veselili tome”, izjavio je.


“No i Real Madrid mora nekada izgubiti. Trebamo priznati da je City bio bolji i ostati ujedinjeni”, zaključio je Butragueno.