EURO 2021.

Ćiro Blažević o velikoj pobjedi Hrvatske: “Posebno mi je drago zbog onih koji šire depresiju, sada možemo proći svakoga”

Portal Novi list

Miroslav "Ćiro" Blaževi/Snimio Sergej DRECHSLER

Miroslav "Ćiro" Blaževi/Snimio Sergej DRECHSLER

Kad govorim o igračima, veliku je utakmicu odigrao Nikola Vlašić i mislim da smo dobili velikog, novog lidera. Definitivno se potvrdio kao veliki igrač. Ali moram, moram naglasiti jednu važnu, divnu činjenicu: Luka Modrić! Naš veliki, divni vođa ove nove, mlade generacije.



RIJEKA Sinoćnju pobjedu Hrvatske nad Škotskom komentirao je i Miroslav “Ćiro” Blažević za Novi list.


“Velika, veličanstvena pobjeda. Opet smo pokazali da smo najjači kad je najpotrebnije, a posebno sam sretan zbog još jedne hrvatske »posebitosti«. Čim krene kako nismo mislili, čim su rezultati manjkavi, izviru svi oni koji šire negativne misli. Oni koji Hrvatsku potkopavaju, šire depresiju i zapravo žele da se naši momci vrate pognute glave, da ispadnu odmah, u prvom krugu. Zato sam sretan što su i pod takvim pritiskom pokazali svoju veličinu.


Kad govorim o igračima, veliku je utakmicu odigrao Nikola Vlašić i mislim da smo dobili velikog, novog lidera. Definitivno se potvrdio kao veliki igrač. Ali moram, moram naglasiti jednu važnu, divnu činjenicu: Luka Modrić! Naš veliki, divni vođa ove nove, mlade generacije. Predivan njegov gol, baš onako kako on zna, vanjskim efeom. Vratio nam je samopouzdanje, pokazao je kakva je prava Hrvatska, najavio je pohod na jako dobre pozicije. Jer bili smo dobri, bili smo pravi. I na planu igre, i na planu psihološke stabilnosti.




Tko nam dolazi u sljedećem krugu? Nakon ove i ovakve utakmice to me ni najmanje ne brine. Hrvatska je ubacila u višu brzinu, može proći svakog. I može jako visoko, može jako daleko. Imamo sve. Nove mlade igrače, imamo atmosferu u reprezentaciji i u domovini. A kad je tako, može se daleko.


To je bila velika hrvatska noć. Veselimo se i slavimo. Dolaze dani u kojima će Hrvatska i svijet uživati u igrama ekipe koju vodi sjajni, veliki, maestralni Luka. Ekipe koja predstavlja, iz utakmice u utakmicu jednu novu, moćnu generaciju. Uživajmo.”