SP u rukometu

Hrvoje Horvat unatoč teškom porazu uvjeren: “Prolazak neće doći u pitanje”

Hina

Morat ćemo jako zagrebati, odraditi ovo što je u našoj moći i još ovisiti o drugim rezultatima. Egipat je stvarno danas bio dominantan - kaže izbornik



JONKOPING Nakon uvjerljivog poraza hrvatskih rukometaša od reprezentacije Egipta koja je slavila sa 31-22 na početku Svjetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj, pred mikrofon Hrvatskog rukometnog saveza stao je izbornik vrste.


“Otpočetka su jako dobro odradili te napadačke stvari, prolazili kroz našu obranu tamo gdje smo mi htjeli biti gusti. Nismo bili dobri u kontaktu, odigravali su nam pasove unutar devet metara, nismo se uspjeli nametnuti u tom defenzivnom dijelu na način na koji smo željeli. Automatski, to radi pritisak na napad, gdje smo onda izrađene šanse promašivali. Kad ti ne ‘štima’ defenziva, kad nemaš iza sigurnost, onda je teško igrati i napad.


Zaslužena pobjeda Egipta, gdje su oni bili bolji u svim segmentima. Prolazak neće doći u pitanje, međutim sad moramo preko trnja. Morat ćemo jako zagrebati, odraditi ovo što je u našoj moći i još ovisiti o drugim rezultatima. Egipat je stvarno danas bio dominantan. Sve što smo probali, promjene koje smo radili, nisu urodile plodom. Žao nam je naših navijača, ali probat ćemo se iskupiti kroz sljedeće utakmice” rekao je izbornik Hrvatske Hrvoje Horvat.