SP u rukometu

Hrvoje Horvat: “Primili smo šest golova previše u prvom dijelu. Izuzev Egipta, odigrali smo odličan turnir”

Igor Duvnjak

Hrvoje Horvat/Foto REUTERS

Hrvoje Horvat/Foto REUTERS

Dečki su ostvarili sve od sebe na terenu. Bila je to napadački dobra utakmica, osim što je ono prvo poluvrijeme moralo biti bolje da bi se ulovilo tih spominjanih 20 razlike - kaže Horvat



MALMÖ Izbornik Hrvoje Horvat je nakon bitke bio general čiji su vojnici tek u nastavku pokazali zube i na koncu su prekasno krenuli u jurnjavu za jako visokim zaostatkom u gol-razlici za Dancima.


– Rezultat prvog poluvremena sve govori. Primili smo šest golova previše u tom prvom dijelu. Morali smo, naime, na poluvremenu imati nekih sedam-osam razlike da bismo onda ušli u lovljenje te nekakve gol razlike – kazao je hrvatski izbornik, osvrnuvši se na razočaravajućih prvih 30 minuta njegove momčadi.


– Drugo poluvrijeme je pak bilo bolje. Inače, noge su bile teške, a suci su im pustili nevjerojatno dugačke napade gdje su nam onda radili problema u igri »jedan na jedan«. Tu smo onda padali, to je jedan jedini razlog. Ali, dečki su ostvarili sve od sebe na terenu. Bila je to napadački dobra utakmica, osim što je ono prvo poluvrijeme moralo biti bolje da bi se ulovilo tih spominjanih 20 razlike.




Ostvareni cilj? Kvalifikacije za Olimpijske igre su nešto što nam je svakako bilo u viziru, pogotovo nakon one utakmice s Egiptom. Izuzev te prve utakmice, mislim da smo odigrali jedan odličan, dobar turnir.