Izbornik Hrvatske

Hrvoje Horvat: “Ovo se ne događa u niželigaškim klubovima, a kamoli na EP-u. Ovi momci mogu osvojiti medalju na sljedećim Igrama”

Portal Novilist.hr

Hrvoje Horvat/Foto REUTERS

Hrvoje Horvat/Foto REUTERS

Dobili smo i niz sjajnih mladih igrača poput Lučina, Jelinića, Srne, Maraša, Martinović je popravio igru u obrani. Šteta za Halila što se ozlijedio. Svaka škola košta. Svjesno smo pomladili ekipu i siguran sam da smo dobili temelj za budućnost - kaže Horvat



RIJEKA Hrvatska rukometna reprezentacija zaključila je nastup na Europskom prvenstvu remijem 28:28 s Nizozemskom, što je Kauboje pozicioniralo na osmom mjestu prvenstva.


– Bitno da smo se borili do zadnje sekunde jer nam je glavni cilj  bio osigurati osmo mjesto. Sa zadnjim atomima snage smo sačuvali bod koji nas drži ispred Nizozemske i Crne Gore. Borili smo se sa svim i svačim. Na kraju se ispostavilo da je koronavirus sve režirao. Pokazali smo srce i koliko je igračima stalo. Skrpali bi se noć prije utakmice. To se ne događa u niželigaškim klubovima, a kamoli na Europskom prvenstvu – rekao je nakon utakmice izbornik Hrvatske Hrvoje Horvat.


Izbornik je dodao kako je reprezentacija svjesno pomlađena.




– Ovaj popis nismo radili bez veze. Planirali smo spoj mladih i iskusnih igrača kao što su Cindrić, Čupić i Duvnjak. No, dobili smo i niz sjajnih mladih igrača poput Lučina, Jelinića, Srne, Maraša, Martinović je popravio igru u obrani. Šteta za Halila što se ozlijedio. Svaka škola košta. Svjesno smo pomladili ekipu i siguran sam da smo dobili temelj za budućnost. Ovi momci se mogu s Igara u Parizu vratiti s medaljom – kaže Horvat.