SP U RUKOMETU

Hrvatskoj i Kataru u drugom krugu pridružit će se Japan koji prenosi bod osvojen protiv Kauboja

Hina

Tatsuki Yoshino slavi pobjedu Japana/Foto: REUTERS

Tatsuki Yoshino slavi pobjedu Japana/Foto: REUTERS

Za prolazak Zemlje Izlazećeg Sunca prvi put u povijesti bio je dovoljan i bod protiv Angole, a na kraju je u zanimljivoj utakmici uspijela čak i pobijediti.



ALEKSANDRIJA U prvom susretu 3. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu za rukometaše, u kojoj se natječe i Hrvatska, Japan je svladao Angolu s 30:29 (16:12) i tako izborio prolazak u drugi krug natjecanja.


Japanu je prolazak u drugi krug po prvi put u njihovoj povijesti bio dovoljan i bod protiv Angole, a na kraju je u zanimljivoj utakmici uspio čak i pobijediti. Na ulasku u posljednjih pet minuta rezultat je bio 28:28, a tada je Ferreira dobio dvije minute isključenja zbog grubog prekršaja što je Japan iskoristio i s dva gola ostvario nedostižnu prednost od 30:28.


Jin Watanabe je sa sedam golova predvodio Japan, dok je Mario de Jesus Ntida Tati postigao šest pogodaka za Angolu.




Japan je tako natjecanje u prvom krugu okončao s tri boda te će u drugi krug prenijeti jedan bod osvojen u 1. kolu protiv Hrvatske, dok je Angola završila posljednja bez bodova.


Od 18 sati će u susretu za prvo mjesto u ovoj skupini igrati Hrvatska i Katar. Uoči tog dvoboja Katar je vodeći s četiri boda, a Hrvatska druga s tri.


Dvoboj Hrvatske i Katara važan je i stoga što će se rezultat iz tog susreta prenijeti u drugi krug u kojemu će Hrvatska, Katar i Japan igrati s tri prvoplasirane reprezentacije iz skupine D. Za sada su iz te skupine prolazak osigurale Danska i Argentina, dok će za treće mjesto igrati Bahrein i DR Kongo. Samo dvije prvoplasirane reprezentacije iz drugog kruga izborit će prolazak u četvrtfinale.