Mektić&Pavić

Hrvatski teniski par nakon drame u Tokiju: “Znamo se izvlačiti iz ovih situacija, igramo pametno”

Hina

Mate Pavić/Foto REUTERS

Mate Pavić/Foto REUTERS

Nismo bili zabrinuti kada smo gubili s 0-3 u trećem setu, jer se stvarno znamo izvlačiti iz tih situacija. Talijani su jako digli razinu igre, pogotovo Mussetti, par poena je nestvarno odigrao. Jako dobar meč i ja sam zadovoljan - rekao je Pavić



TOKIO Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić opravdali su status najboljeg teniskog para svijeta i izborili mjesto u četvrtfinalu olimpijskog turnira pobijedivši u drugom kolu Talijane Lorenza Musettija i Lorenza Sonega sa 7-5, 6-7 (5), 10-7 nakon dva sata i četiri minute igre.


Talijanski tenisači koji rijetko nastupaju u konkurenciji parova pokazali su se vrlo zahtjevnim suparnicima za najbolji svjetski par. Sve do 11. gema prvog seta nijedan par nije uspio doći do prilike za ‘break’. Tada su Musetti i Sonego propustili 40-0, a Mektić i Pavić nizom od pet poena stekli odlučujuću predenost za osvajanje prve dionice meča.


Talijani su u obraćanju svojim novinarima ustvrdili da su Nikola i Mate ove godine praktički nepobjedivi.




“Ha, nepobjedivost bi bila da je završilo 6-2, 6-2, ali bilo je jako gusto. Jako puno puta smo mi izašli kao pobjednici u ovakvim mečevima ove godine, a to nije slučajno jer imamo kvalitetu u ključnim trenucima. Igramo dobro i pametno, no danas je bio stvarno težak meč i svaka čast Talijanima”, kazao je Mektić.


Za mjesto u polufinalu Mektić i Pavić će igrati protiv domaćih predstavnika Bena McLachlana i Keija Nishikorija koji su iznenadili 7. nositelje, Britance Jamieja Murrayja i Neala Skupskog, svladavši ih sa 6-3, 6-4.


“Nismo bili zabrinuti kada smo gubili s 0-3 u trećem setu, jer se stvarno znamo izvlačiti iz tih situacija. Talijani su jako digli razinu igre, pogotovo Mussetti, par poena je nestvarno odigrao. Jako dobar meč i ja sam zadovoljan. Ovo je olimpijada i nije mi iznenađenje ni što su ispali Murray i Skupski. Nishokori je je vrhunski igrač, bez obzira što ne igra parove, a McLachlan odličan server. Očekujemo jako težak meč jer su se Japanci očito pripremali upravo na ovakvim uvjetima”, izjavio je Mate Pavić.