Tenis

Hrvatski tenisač u polufinalu parova Roland Garrosa, Dodig i Krajicek spasili pet meč lopti protiv prvih nositelja

Hina

Ivan Dodig/Foto REUTERS

Ivan Dodig/Foto REUTERS

Dodig i Krajicek odigrali su odličan meč protiv prvih nositelja u kojem su nekoliko puta bili na rubu poraza, a spasili su i pet meč lopti



PARIZ Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek igrat će u polufinalu ovogodišnjeg Roland Garrosa nakon sjajnog preokreta i velike pobjede protiv Rajeeva Rama i Joea Salisburyja od 3-6, 7-6(9), 7-6(10).


Dodig i Krajicek odigrali su odličan meč protiv prvih nositelja u kojem su nekoliko puta bili na rubu poraza, a spasili su i pet meč lopti.


U tie-breaku drugog seta Dodig i Krajicek su spasili jednu meč loptu te su dobili taj dio igre 11-9 čime su produžili nadu u preokret.




U trećem setu novi su se problemi za Dodiga i Krajiceka pojavili kod 4-5 kada su servirali za ostanak u meču. Tada su uspjeli spasiti nove dvije meč lopte. Još jednu su spasili kod 5-6. Drama je, pak, dosegnula vrhunac u novom, odlučujućem tie-breaku.


U njemu su Ram i Salisbury poveli 7-4, ali je hrvatsko-američka kombinacija nanizala četiri poena i sve okrenula u svoje vodstvo 8-7. Oba su para igrala sjajno u završnici meča, a kod 8-9 su Dodig i Krajicek spasili novu, petu meč loptu.


Potom su kod 10-9 i oni propustili jednu meč loptu, ali nisu kod 11-10 kada je Dodig zabio izravni poen kod servisa za odlazak u polufinale.


U polufinalu će Hrvat i Amerikanac igrati protiv četvrtih nositelja, Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa.