Prigodna svečanost

Hrvatski rukometni savez i Wiener osiguranje VIG potpisali ugovor o suradnji, najavljeno i nadolazeće EP rukometaša

Hina

Jasminka Horvat Martinović i Tomislav Grahovac/Foto PIXSELL

Jasminka Horvat Martinović i Tomislav Grahovac/Foto PIXSELL

Četvorogodišnji Ugovor o suradnji u ime Wiener osiguranja potpisali su predsjednica Uprave Jasminka Horvat Martinović i član Uprave Božo Šaravanja, a u ime Hrvatskog rukometnog saveza glavni tajnik Damir Poljak



ZAGREB U svečanoj atmosferi hotela International, Hrvatski rukometni savez i Wiener osiguranje VIG potpisali su ugovor o suradnji.


Prigodnoj svečanosti nazočila je kompletna muška seniorska reprezentacija te dio ženske seniorske reprezentacije predvođen izbornikom Nenadom Šoštarićem.


Četvorogodišnji Ugovor o suradnji u ime Wiener osiguranja potpisali su predsjednica Uprave Jasminka Horvat Martinović i član Uprave Božo Šaravanja, a u ime Hrvatskog rukometnog saveza glavni tajnik Damir Poljak. Ta će suradnja započeti na skorašnjem Europskom prvenstvu rukometaša.




U drugom dijelu konferencije za medije, najavljeno je nadolazeće Europsko prvenstvo za rukometaše.


“Za sada je sve dobro, dečki su zdravi, što me izuzetno veseli, dobro se radi i trenira,” kazao je izbornik Hrvoje Horvat dodavši: “Energija i želja su tu i mislim da ćemo to pokazati već u utakmici sa Slovenijom.”


S novom reprezentacijom koja je miks iskustva i mladosti, Hrvatska na prvenstvo ide s nadom da će nastviti niz sjajnih ostvarenja koje ima na europskim smotrama. Pri tome je želja stvoriti jake temelje za dva natjecanja koja će biti u središtu pozornosti sljedećih godina. Riječ je Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine te Svjetskom prvenstvu 2025. godine kojem su domaćini Hrvatska, Danska i Norveška.


Hrvatska će na EP-u u Mađarskoj i Slovačkoj igrati u skupini C. Naši rukometaši natjecanje otvaraju 13. siječnja u 20.30 sati protiv olimpijskih pobjednika Francuza. Dva dana kasnije, u istom terminu, igraju protiv Srbije. Treći suparnik je Ukrajina, 17. siječnja u 18.00 sati. Sve utakmice prvoga kruga Hrvatska igra u novoj Pick Areni u Szegedu koja može primiti 8000 tisuća navijača.