Njemačka

Hrvatski reprezentativac se nije uspio nametnuti Tuchelu, odlazi na posudbu u drugog bundesligaša

Hina

Josip Stanišić

Josip Stanišić

Za 23-godišnjeg braniča ovo bi trebao biti povoljan rasplet sadašnjeg statusa u najtrofejnijem njemačkom klubu, s obzirom na to da je dolaskom Thomasa Tuchela na Bayernovu klupu izgubio minutažu kakvu je imao kod njegovog prethodnika Juliana Nagelsmanna



MUENCHEN Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Stanišić trebao bi tijekom vikend obaviti liječnički pregled u Leverkusenu i pridružiti se tamošnjem bundesligašu Bayeru kao posuđeni igrač iz Bayerna, objavili su u subotu brojni njemački mediji.


Za 23-godišnjeg braniča ovo bi trebao biti povoljan rasplet sadašnjeg statusa u najtrofejnijem njemačkom klubu, s obzirom na to da je dolaskom Thomasa Tuchela na Bayernovu klupu izgubio minutažu kakvu je imao kod njegovog prethodnika Juliana Nagelsmanna.


Bayern je u petak, na otvaranju nove bundesligaške sezone, slavio s 4-0 na gostovanju u Bremenu, a Stanišić nije ni konkurirao za sastav.




Hrvatski reprezentativac je prošao do prve momčadi kroz Bayernovu akademiju i ima ugovor do ljeta 2026.


Bayer je pod vodstvom trenera Xabija Alonsa prošle sezone završio na šestom mjestu, a uoči nove sezone momčad iz Leverkusena pojačali su kapetan švicarske reprezentacije Granit Xhaka, njemačkim veznjakom Jonas Hofmann i vratar Matej Kovar.


Uoči prve utakmice Bayera u novoj sezoni, u kojoj je ugostio RB Leipzig, sportski direktor Simon Rolfes nije potvrdio, ali nije ni zanijekao vijest o dolasku Stanišića, a potvrdio je da je momčadi potreban još jedan obrambeni igrač.


“Tko će to biti, saznat ćete kad sve bude gotovo”, rekao je u izjavi za njemačku televizijsku postaju Sky.


Dođe li do realizacije, Bayer Leverkusen će biti drugi klub u Stanišićevoj seniorskoj karijeri. Za prvu momčad Bayerna je u dvije sezone odigrao 41 utakmicu te postigao jedan pogodak i imao jednu asistenciju.


Za hrvatsku reprezentaciju je debitirao 8. listopada 2021., odigrao ukupno 11 utakmica i bio u momčadi koja je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu osvojila brončanu medalju, odigravši upravo u pobjedi 2-1 protiv Maroka svih 90 minuta.