Košarka

Hrvatski reprezentativac MVP ABA lige za ožujak, Kapusta najbolji asistent

Hina

Matej Rudan/Foto ABA liga

Matej Rudan/Foto ABA liga

"Ova nagrada nije samo moja, puno toga dugujem svojim suigračima. U prošlom mjesecu sam ja istaknut, ali mogao je to biti bilo tko od nas, jer smo svi igrali na odličnoj razini", izjavio je Rudan u priopćenju ABA lige



ZAGREB Hrvatski košarkaški reprezentativci Matej Rudan iz beogradske Mege i Borna Kapusta iz zagrebačke Cibone iza sebe imaju odlične igre u prošlom mjesecu u ABA ligi pa su postali dobitnicima mjesečnih nagrada za najkorisnijeg igrača i najboljeg asistenta.


Rudan je MVP naslov za ožujak zaslužio s prosjekom od 16,3 koševa, 6,3 skokova i 1,3 asistencija, a njegova prosječna valorizacija je bila 20,3 bodova.


“Ova nagrada nije samo moja, puno toga dugujem svojim suigračima. U prošlom mjesecu sam ja istaknut, ali mogao je to biti bilo tko od nas, jer smo svi igrali na odličnoj razini”, izjavio je Rudan u priopćenju ABA lige.




Mega je u ožujuku odigrala četiri utakmice i ostvarila sve četiri pobjede, svladavši kao domaćin Mornar, MZT i Split te čačanski Borac u gostima.


“Važno je da igramo kao momčad. Kad svi igramo dobro, onda i pobjeđujemo. U dobroj smo formi, a zahvaljujući dobrom ozračju unutar momčadi puni smo samopouzdanja i energije”, rekao je hrvatski reprezentativni centar koji će se u ponedjeljak suprotstaviti euroligaškoj postavi Crvene zvezde.


Osim Rudana, u ožujku se od hrvatskih košarkaša istaknuo i Cibonin razigravač Borna Kapusta, koji je s prosjekom od 10,3 asistencija bio najbolji dodavač ABA lige u prethodnom mjesecu. Cibona je u ožujku svladala Crvenu zvezdu i FMP pred svojim navijačima, a tijesno je poražena od Budućnosti i Cedevite Olimpije.


Najbolji strijelac u ožujku je bio Amerikanac Hunter Hale (Borac Čačak) s prosjekom od 28,8 koševa u pet nastupa, dok je najbolji skakač bio njegov suigrač Sava Lešić sa 11,2 skoka po utakmici.