OI TOKIO

Hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević nije se uspio kvalificirati u finale

Hina

Filip Mihaljević/Foto REUTERS

Filip Mihaljević/Foto REUTERS

Mihaljeviću je finale izmaknulo za 23 centimetea koliko je više od njega bacio Amerikanac Payton Otterdahl, posljednji koji je izborio finale.TOKIO Hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević (27) nije se kvalificirao u finale Olimpijskih igara u Tokiju, on je u kvalifikacijama ostvario 15. rezultat s bačenih 20.67 metara, a plasman u finale u četvrtak izborilo je 12 najboljih iz kvalifikacija.


Mihaljević, koji je ranije ove godine u Karlovci postavio novi hrvatski rekord od 21.94 metara što je šesti najbolji rezultat u svijetu, u utorak nije imao svoj dan. Nakon prestupa u prvoj seriji, u drugoj je bacio 20.09 m, a u trećoj 20.67 metara, no to je bilo za više od pola metra manje od kvalifikacijske norme koja je iznosila 21.20m.


Mihaljeviću je finale izmaknulo za 23 centimetea koliko je više od njega bacio Amerikanac Payton Otterdahl, posljednji koji je izborio finale.
Najbolji u kvalifikacijama očekivano je bio svjetski rekorder Amerikanac Ryan Crouser koji je u prvom pokušaju kuglu bacio na 22.05m.