Borba za odličje

Hrvatski predstavnik u taekwondou borit će se za broncu! Kanaet u repasažu svladao Sawadoga

Hina

Toni Kanaet/Foto PIXSELL

Toni Kanaet/Foto PIXSELL

Kanaet je u repesažu svladao predstavnika Burkine Faso Faysala Sawadoga prekidom početkom treće runde zbog prevelike razlike u bodovima. U trenutku prekida bilo je 30-10 za Kanaeta. Od 13.45 sati Kanaeta čeka dvoboj za broncu protiv Uzbekistanca Nikite Rafaloviča



TOKIO Hrvatski reprezentativac u taekwondou Toni Kanaet (25) izborio je borbu za brončano odličje na Olimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji do 80 kilograma.


Kanaet je u repasažu svladao predstavnika Burkine Faso Faysala Sawadoga prekidom početkom treće runde zbog prevelike razlike u bodovima. U trenutku prekida bilo je 30-10 za Kanaeta.


Od 13.45 sati Kanaeta čeka dvoboj za broncu protiv Uzbekistanca Nikite Rafaloviča.




U prvom dijelu natjecanja Kanaet je svladao Španjolca Raula Martineza Garciju sa 21-15, a potom je izgubio od kasnijeg finalista Maksima Hramčova prekidom nakon druge runde.


Njegova kolegica iz TK Marjan Matea Jelić nastupit će u finalu kategorije do 67 kilograma protiv Britanke Lauren Williams. Jelić je osigurala prvu medalju za Hrvatsku na Igrama u Tokiju, 23-godišnja Kninjanka, koja je u statusu prve nositeljice, u prvom je polufinalu svladala Amerikanku Paige McPherson sa 15-4, dok je potom treća nositeljica Williams bila uspješnija od druge nositeljice Bjelokošćanke Ruth Gbagbi sa 24-18. Bit će to dvoboj dvije posljednje europske prvakinje u ovoj kategoriji, Jelić je bila zlatna u Sofiji ove godine, a Williams prije tri godine u Kazanu.


Jelić je u svom prvom nastupu u Tokiju svladala Haićanku Lauren Lee sa 22-2, a u četvrtfinalu Brazilku Milenu Titoneli sa 30-9.