Kvalifikacije za EURO

Hrvatski nogometaši se vraćaju na sretnu Rujevicu, Rijeka će u rujnu ugostiti brončane Vatrene

Portal Novilist.hr

Vatreni na Rujevici 2021. godine/Foto S. DRECHSLER

Vatreni na Rujevici 2021. godine/Foto S. DRECHSLER

Hrvatska je do sada nepobijeđena u Rijeci gdje je ukupno odigrala 18 utakmica (15 pobjeda, tri remija)



RIJEKA Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku kako će sljedeća domaća utakmica hrvatske reprezentacije, a to je ona s Latvijom 8. rujna, biti odigrana na stadionu HNK Rijeka, prenosi službena stranica HNS-a. 


Nakon lipanjske završnice UEFA-ine Lige nacija, Vatrene u rujnu čeka nastavak kvalifikacija za EURO 2024. Hrvatska reprezentacija će 8. rujna ugostiti Latviju, a susret će biti odigran na Rujevici s početkom u 20:45 sati. Tri dana kasnije, Vatreni gostuju kod Armenije.


Nakon utakmica odigranih u ožujku, hrvatska reprezentacija dijeli prvo mjesto na ljestvici s Walesom (po četiri boda), a slijedi Turska koja je osvojila tri boda. Na začelju ljestvice su bez osvojenih bodova Armenija i Latvija koje su odigrale po jednu utakmicu. Na EURO 2024. izravno će se plasirati dvije najbolje reprezentacije u skupini.




Hrvatska je do sada nepobijeđena u Rijeci gdje je ukupno odigrala 18 utakmica (15 pobjeda, tri remija). Na Rujevici su Vatreni u sedam utakmica pet puta pobijedili te dva puta remizirali, uz sjajnu gol-razliku 20:3.