PRIPREME ZA KVALIFIKACIJE ZA OI

Hrvatski košarkaši večeras igraju s Portorikom, Mršić: “Očekujem dodatan napredak u igri”

Portal Novi list

Izbornik Veljko Mršić/Foto PIXSELL

Izbornik Veljko Mršić/Foto PIXSELL

"Očekujem da prikažemo još bolju igru i da budemo kompaktniji, nego na prethodne dvije. Dolaskom Žižića i Planinića sigurno ćemo biti čvršći. Bit ćemo bolji u toj rotaciji na petici gdje smo bili deficitarni na prve dvije utakmice, a samim time i ostatak momčadi bit će bolji", rekao je Mršić.SPLIT Muška seniorska reprezentacija danas od 20 sati igra prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Portorika u sklopu priprema za skorašnji Olimpijski kvalifikacijski turnir u Splitu, a večerašnjeg protivnika za HKS je najavio glavni i odgovorni – izbornik reprezentacije Veljko Mršić.


“Veselimo se publici, a vidjet ćemo koliko će publike biti, a koliko čujem, 2000 ulaznica će biti u prodaji. Bit će to i generalna proba i za organizaciju turnira i generalna proba za nas. Očekujem da prikažemo još bolju igru i da budemo kompaktniji, nego na prethodne dvije. Dolaskom Žižića i Planinića sigurno ćemo biti čvršći. Bit ćemo bolji u toj rotaciji na petici gdje smo bili deficitarni na prve dvije utakmice, a samim time i ostatak momčadi bit će bolji”, rekao je Mršić.


Izbornik dolaskom igrača i popunjavanjem mjesta u reprezentaciji očekuje iskorak i kulminaciju u finalu turnira.
“Iz dana u dan se kompletiramo. Momčad je s Planinićem i Žižićem odmah bolje izgledala tako da u utakmicama s Portorikom očekujem da pokažemo još jedan dodatni napredak u igri. Polako, ali sigurno smo na putu na kojem želimo biti, da budemo najbolji kada je najpotrebnije, sve s ciljem da turnir dočekamo spremni. Priključenjem Bojana Bogdanovića dobit ćemo dosta širine. Imat ćemo 5-6 dana do utakmice s Brazilom, ali cilj je da da 3. i 4.7. budemo najbolji. Sada idemo korak po korak”, zaključio je Veljko Mršić uoči utakmice s Portorikom.