Luka Plantić

Hrvatski boksač svjestan kako će morati pokazati puno više u osmini finala OI, ondje ga čeka iznimno spreman Meksikanac

Hina

Luka Plantić/Foto REUTERS

Luka Plantić/Foto REUTERS

Prvi meč bio je 'ajme',  a sad u drugom moram pokazati sve ono što nisam u prvom - više stiskati, raditi svoj boks kao na kvalifikacijama u Parizu, izjavio je Plantić



TOKIO Posljednji hrvatski predstavnik na boksačkom olimpijskom turniru u Tokiju, 24-godišnji poluteškaš Luka Plantić svjestan je kako će u svom dvoboju osmine finala protiv Meksikanca Rogelija Romera Torresa u srijedu morati pokazati mnogo više od onoga što je pružio u prvom susretu protiv Jordanca Odaija Riyada Adela Al Hindawija kada se provukao “kroz ušicu igle”.


Romero je otprilike sedam-osam centimetara viši od Plantića, pokretan i tehnički školovan, a budući da je pripadnik meksičkih marinaca znači da je iznimno spreman. Nakon Tokija najavio je prelazak u profesionalce o čemu nakon Olimpijskih igara razmišlja i Luka Plantić.


“Meksikanac je viši od mene, a drži kontragard kao i Jordanac. Prvi meč bio je ‘ajme’,  a sad u drugom moram pokazati sve ono što nisam u prvom – više stiskati, raditi svoj boks kao na kvalifikacijama u Parizu”, izjavio je Plantić.




Plantićev trener Trener Tomislav Bašić također je najavio dvoboj s Torresom:


“Gledali smo mečeve Meksikanca, vrlo je visok s kontragardom, a bude li Luka u izdanju iz Pariza, pobjeda je naša i vjerujemo da će Luka biti u svom najboljem izdanju”.


Pobjednik dvoboja Plantića i Torresa će se u četvrtfinalu, u bitki za odličje u petak 30. srpnja sučeliti boljem iz meča Kubanca Lopeza i Alžirca Houmrija. Ne bude li senzacije, protiv Kubanca Arlena Lopeza, olimpijskog, svjetskog i panameričkog prvaka.