EP rukometašica

Hrvatske rukometašice razbijene od Slovenije, Kraljice šoka praktički ostale bez plasmana u polufinale

Hina

Foto EHF

Foto EHF

Hrvatska je tako ostala na dva osvojena boda i praktički bez izgleda za plasman u polufinale u koje vode samo prva dva mjesta u skupini, dok je Slovenija stigla na učinak od četiri boda



LJUBLJANA Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u prvom je susretu skupine I drugog kruga Europskog prvenstva u Ljubljani izgubila od domaćina Slovenije sa 18-26 (12-13).


Valentina Blažević je s pet golova bila najefikasnija u sastavu Hrvatske, dok je Ana Gros sa sedam pogodaka predvodila Sloveniju.


HRVATSKA – SLOVENIJA 18-26 (12-13)

HRVATSKA: Bešen, Kapitanović, Pijević; Zadravec, P. Posavec 1, Šenvald, Krsnik, S. Posavec 2, L. Kalaus, D. Kalaus, Ježić 1, Japundža 1, Pavlović 2, Burić, Šimara 2, Debelić 3, Barišić, Petika, Blažević 5, Prkačin 1




SLOVENIJA: Zec, Vojnović, Pandžić, Klemenčič 3, Novak 1, Gros 7, Omoregie 2, Marković, Žabjek, Stanko 1, A. Abina, Zelnik, Mavsar 4, Ljepoja 5, Zulić 1, Varagič 1, Lazović 1, Svetik, Gomilar Zickero, E. Abina


SEDMERCI: Hrvatska 2/3, Slovenija 3/6


ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Slovenija 4 minute

Hrvatska je vrlo loše ušla u utakmicu, neoprezno izgubila nekoliko lopti u napadu, pa je Slovenija nakon tek nešto više od pet minuta imala prednost od 4-0. Tada je izbornik Nenad Šoštarić pozvao “time out” tijekom kojega je smirio svoje igračice koje su počele igrati mnogo koncentriranije, a to je uz nekoliko pogrešnih dodavanja Slovenki te obrana Tee Pijević donijelo preokret. U 19. minuti Hrvatska je povela sa 9-8, potom u još nekoliko navrata imala gol prednosti uz napadm ali nije se uspjela odlijepiti. Bolje odigranom završnicom prvog dijela Slovenija je na odmor otišla s vodstvom od 13-12.


I drugo poluvrijeme počelo je slično kao i prvo. Hrvatska je bila bez ideje u napadu prvenstveno jer nespremna Blažević više nije mogla izdržati ritam utakmice, nekoliko obrana sakupila je slovenska vratarka Pandžić, dva je udarca naših igračica zaustavljala i vratnica pa je u 41. minuti kod vodstva Slovenije 17-13 Šoštarić ponovno bio prisiljen pozvati “time out”. Ovoga puta ta strategija nije bila uspješna, Slovenija je i dalje povećavala svoju prednost sve do 20-13, a Hrvatska je svoj drugi gol u drugom poluvremenu postigla tek u 49. minuti.


Slovenija je mirno odigrala završnicu i na kraju slavila s uvjerljivom razlikom.


Hrvatska je tako ostala na dva osvojena boda i praktički bez izgleda za plasman u polufinale u koje vode samo prva dva mjesta u skupini, dok je Slovenija stigla na učinak od četiri boda. Četiri boda ima i Norveška, po dva boda imaju još Švedska i Danska, dok je Mađarska bez bodova.


Hrvatska će sljedeći susret igrati u subotu protiv Danske.