Dvoboj s Paragvajem

Hrvatske rukometašice očekuje drugi ispit na SP-u: “Nas krasi obrana, a u tom smo segmentu imale najviše problema”

Hina

Ćamila Mičijević/Foto HRS

Ćamila Mičijević/Foto HRS

"Protiv Brazila smo ušle slabo u utakmicu, nije to bila Hrvatska na koju smo naviknuli. Nas prvenstveno krasi obrana, a u tom segmentu smo imale najviše problema," kazala je Larissa Kalaus



CASTELLO Nakon poraza od Brazila, ispred hrvatskih rukometašica je drugi je ispit na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, subotnji ogled protiv Paragvaja.


Dan predaha nakon poraza od Brazila, dobro je došao hrvatskoj ženskoj reprezentaciji. Ne samo da bi se napravila analiza propusta protiv bivših svjetskih prvakinja, već prije svega da bi se razbistrile glave.


“Protiv Brazila smo ušle slabo u utakmicu, nije to bila Hrvatska na koju smo naviknuli. Nas prvenstveno krasi obrana, a u tom segmentu smo imale najviše problema,” kazala je Larissa Kalaus za HRS.




Paragvaj nije sastav od kojeg bi naša reprezentacija trebala strahovati. Japan ih je pregazio u prvom susretu sa 40-17. Toj reprezentaciji nastup u Španjolskoj tek je četvrti u povijesti na svjetskim prvenstvima, a najbolji plasman im je 21. mjesto. U 21 susretu do sada, ostvarile su tek četiri pobjede i 16 poraza.


“Pobjeda i dobra igra protiv Paragvaja bi nam puno značile za samopouzdanje i za lakši i bolji nastavak prvenstva,” dodala je Stela Posavec.


U paragvajskoj ekipi vrijedi izdvojiti kapetanicu Marizzu Fariu, inače lijevu vanjsku igračicu, kružnu napadačicu Sabrinu Fiore, te lijevu vanjsku Mariu Fernandez. Dvije posljednje su protiv Japana postigle po četiri pogotka. Paragvaj nema igračicu višu od 179 centimetara, a u tehničkom i u taktičkom smislu jako zaostaju za europskim, a samim time i hrvatskom reprezentacijom.


“Dobro ćemo ih analizirati i vidjeti njihove mane i pokušati to iskoristiti,” dodala je Posavec.


Nakon prvog kola na ljestvici skupine vode Japan i Brazil sa po dva boda, dok su Hrvatska i Paragvaj startali s porazima.


Hrvatsko – paragvajski dvoboj je na rasporedu u subotu u 18.00 sati, a potom se sastaju Brazil i Japan. Zadnje kolo na rasporedu je u ponedjeljak, 6. prosinca, a sastaju se Brazil – Paragvaj, te Hrvatska – Japan. Prve tri ekipe iz skupine idu dalje.