EURO u Danskoj

Hrvatske rukometašice čeka ogled s aktualnim svjetskim prvakinjama: Mađarski recept za nove bodove

Igor Duvnjak

Ćamila Mičijević/Foto HRS

Ćamila Mičijević/Foto HRS

Nadam se da smo vas učinile ponosnima. Zaista smo odigrale fenomenalnu utakmicu, od prve do zadnje smo dale sve od sebe - kaže vanjska pucačica Ćamila Mičijević uoči večerašnjeg ogleda u Danskoj



RIJEKA Hrvatske rukometašice su itekako zadovoljne otišle s terena nakon iznenađujuće uspješnog »probijanja leda« protiv Mađarske na Europskom prvenstvu u Danskoj, a već večeras ih od 18.15 sati očekuje novi težak ispit protiv svjetskih prvakinja iz Nizozemske. Rijetki bi prije početka prvenstva bili u koži hrvatskog izbornika Nenada Šoštarića koji je na put otišao s itekako izmijenjenom reprezentacijom.


Prvo su otpale Ivana Kapitanović i Ivana Dežić, što je bio velik udarac, a onda je uoči kontinentalne smotre koronavirus ponovno ušao u redove koprivničke Podravka Vegete pa je s popisa za Dansku otpalo svih šest igračica iz redova hrvatskih prvakinja.


Srećom, Šoštarić je priredio ukusno jelo i od onoga što je imao na raspolaganju servirao je iznenađenje zahvaljujući kojem je Hrvatska bila priča dana na početku nadmetanja najboljih europskih reprezentacija.




– Ostvarili smo odličan rezultat, pobijedili smo Mađarsku. Treba čestitati svim djevojkama koje su vjerovale da možemo nešto napraviti i prešle su preko svih nedaća na putu do toga – rekao je Nenad Šoštarić.


Ćamila Mičijević je lako torpedirala mađarsku zonu »6-0«, osim toga je držala dršku obrambenog kišobrana, zone »5-1« koja je zadavala velike probleme suparnicama. Još kada je u nastavku vratarka Tea Pijević zaredala obranama, popločen je put prema vrijednoj pobjedi. Bez obzira što je proglašena za igračicu utakmice, Ćamila Mičijević je sve zasluge podijelila sa suigračicama ističući da je ovaj uspjeh bio plod rada cijelog kolektiva. Desetkovana ekipa je uistinu djelovala složno, bez obzira na razne tehničke pogreške i promašaje, sve su igračice disale kao jedna i nisu posustajale niti jednog trenutka.


– Uime cijele reprezentacije želim zahvaliti svima koji su bili uz nas u ovoj utakmici. Po broju poruka vidim da je to ogroman broj, na što smo dodatno ponosne, a nadam se da smo i vas učinile ponosnima – rekla je visoka vanjska pucačica Ćamila Mičijević, najefikasnija u hrvatskim redovima sa četiri pogotka, nerješiva enigma za mađarsku zonu.


– Zaista smo odigrale fenomenalnu utakmicu, od prve do zadnje smo dale sve od sebe. Posebno mi je drago da su aspolutno svi imali udio u ovoj pobjedi.


Novi dan stavlja nova teška pitanja na koja treba odgovoriti, u ovom slučaju kako se suprostaviti aktualnim svjetskim prvakinjama Nizozemkama, koje su se prošle godine u japanskom Kumamotou u finalu svladale Španjolsku (30:29) i prvi put u povijesti osvojile svjetsku titulu.