Šteta...

Hrvatske odbojkašice prokockale 2:0 u setovima i ostale bez polufinala SP-a

Katarina Blažević

Mara Štiglić/Foto FIVB

Mara Štiglić/Foto FIVB

Imale su u zadnjem setu domaće igračice vodstvo 6:3 nakon dva uspješna bloka, ali Talijanke su s pet poena kod 10:8 uspjele preokrenuti. Servis Bošnjak otišao je izvan terena, nakon čega su Talijanke u osječkoj dvorani Gradski vrt počele slaviti...



OSIJEK Hrvatske odbojkašice u dramatičnom su četvrtfinalu juniorskog Svjetskog prvenstva poražene od Italije 2:3 (25:22, 25:21, 20:25, 14:25, 13:15), iako su vodile 2:0 u setovima, te tako ipak nisu uspjele izboriti povijesni polufinale u ovom uzrastu.


Imale su u zadnjem setu domaće igračice vodstvo 6:3 nakon dva uspješna bloka, ali Talijanke su s pet poena kod 10:8 uspjele preokrenuti. Servis Bošnjak otišao je izvan terena, nakon čega su Talijanke u osječkoj dvorani Gradski vrt počele slaviti…


Na kraju je presudio ubojit napad talijanske vrste. Čak 78 poena iz napada upisale su Talijanke, dok su domaće djevojke u Osijeku stale na njih 36! Igračice Hrvatske nisu imale rješenja za Lisu i Eriku Esposito, koje su u pobjedu ugradile 26, odnosno 18 poena, dok je u redovima Hrvatske najefikasnija bila Ana Burilović s 19 poena, a nastavila je Riječanka Mara Štiglić s njih 15.




Riječka odbojkašica je odigrala još jednu odličnu partiju te je bila zaslužna za ključne poene kojima su domaće djevojke osvojile prvi i drugi set, a dva je poena na utakmici upisala i Petra Brkičić, također igračica Rijeke.


Talijanke su uoči utakmice bile izrazite favoritkinje, ali Hrvatska se nije dala te je pokazala kako u zemlji domaćina ovogodišnjeg SP-a ima puno perspektive i talenta.