Liga nacija

Hrvatske odbojkašice dobro krenule pa upisale novi poraz unatoč pojačanjima

Samanta Fabris/Foto PIXSELL

Samanta Fabris/Foto PIXSELL

Ema Strunjak, Laura Miloš i Martina Šamadan su sa po 10 poena bile najefikasnije kod Hrvatske. Niti kapetanica Samanta Fabris te prvi srednjak Božana Butigan, koje su se pridružile hrvatskoj vrsti u Bangkoku, nisu uspjele pomoći svojoj ekipi



BANGKOK Hrvatske odbojkašice u svojoj su prvoj utakmici na turniru Lige nacija u Bangkoku izgubile od Kanade 0:3 (21:25, 21:25, 26:28), što im je sedmi poraz u devet odigranih utakmica u ovome natjecanju.


Niti kapetanica Samanta Fabris te prvi srednjak Božana Butigan, koje su se pridružile hrvatskoj vrsti u Bangkoku te im je ovo bila prva utakmica u Ligi nacija, nisu uspjele pomoći svojoj ekipi.


Hrvatska je odlično krenula u dvoboj povela 10:3, no Kanada je uspjela poravnati već na 14:14, a ubrzo potom se i odvojiti na 19:16. U drugom setu Kanađanke su bile u stalnoj prednosti, da bi u trećoj dionici Hrvatska opet imala priliku koju nije uspjela iskoristiti. Sredinom seta hrvatske su igračice okrenule zaostatak 4:7 u prednost 14:9, no opet ju nisu uspjele dugo zadržati.




Kanada se serijom 7:1 vratila u vodstvo, Hrvatska je još jednom imala prednost od 18:16, ali u završnici je Kanada stigla do vodstva 24:21¸i tri vezane meč-lopte. Ali opet su hrvatske igračice serijom od četiri poena povele (25:24) te imale set-loptu. Nažalost, Hrvatska ju nije iskoristila, kao niti još jednu kod 26:25, da bi na četvrtu meč-loptu Kanađanki kapetanica Samanta Fabris poslala loptu u mrežu.


Ema Strunjak, Laura Miloš i Martina Šamadan su sa po 10 poena bile najefikasnije kod Hrvatske. Sljedeći nastup u Bangkoku Hrvatska će imati sutra od 8 sati protiv Nizozemske, dok će u subotu i nedjelju igrati protiv Italije i Turske.