Kuglanje

Hrvatske kuglačice brončane na Svjetskom prvenstvu U23, Riječanka Juričić imala drugi najbolji pojedinačni rezultat prvenstva

Hina

Foto Hrvatski kuglački savez

Foto Hrvatski kuglački savez

Nastup u pojedinačnom natjecanju su izborile Matea Juričić s drugim najboljim rezultatom prvenstva, Venesa Bogdanović s petim te Amela Nicol Imširović s devetim rezultatom



TALLINN Hrvatska ženska kuglačka reprezentacija U 23 osvojila je brončanu medalju u ekipnoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Estoniji.


Prva je nastupila Matea Juričić i odličnom igrom srušila 644 čunja, zatim je Venesa Bogdanović srušila 628 čunjeva. Malo nespretno u igru je krenula Magdalena Škreblin koju je nakon 60 kugli zamijenila Paula Polanšćak, a zajedno su srušile 528 čunjeva. Anamarija Grdić srušila je 566 čunjeva, a Amela Nicol Imširović 615. Posljednja je nastupila Tamara Sinković i sa solidnih 560 čunjeva osigurala Hrvatskoj brončanu medalju.


U ukupnom poretku Njemice su bile daleko najbolje i sa srušenih 3650 čunjeva osigurale su zlato, a i skinule osam godina stari rekord za više od 70 čunjeva. Slovenke su osvojile srebro sa ukupno 3543 čunja, a Hrvatska je bila brončana sa 3541 srušenim čunjem.




Nastup u pojedinačnom natjecanju su izborile Matea Juričić s drugim najboljim rezultatom prvenstva, Venesa Bogdanović s petim te Amela Nicol Imširović s devetim rezultatom.