Kvalifikacije za EURO

HRVATSKA – WALES 1:1 KRAJ! Hrvatska ostala bez pobjede, Wales šokirao u 93. minuti

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Vatreni su otvorili kvalifikacije za EURO remijem. Nakon što su dominirali cijeli susret protiv Walesa, pomalo su nesretno primili gol u zadnjoj minuti



SPLIT Hrvatski nogometaši od 20.45 dočekuju Wales na samom startu kvalifikacija za EURO. Poljud će biti krcat, sve su ulaznice davno  rasprodane, a navijači su već popodne krenuli pristizati na stadion.


Modriću i društvu ovo je prva utakmica nakon osvajanja bronce na SP-u u prosincu prošle godine, a u kvalifikacijskoj skupini za sljedeće Europsko prvenstvo ih čekaju još i Armenija, Turska te Latvija.


Vatrene očekuje “paklena” atmosfera na Poljudu. Lovren i Strinić i službeno će se oprostiti od reprezentativne vrste, a HNS je osigurao šal svakom gledatelju koji će večeras biti na stadionu kako bi ih podigli pri izlasku reprezentativaca na travnjak.




Prije utakmice se očekuje i glazbeni nastup Tomislava Bralića i Klape Intrade.


Stigli su službeni sastavi. Dalić je odlučio početi s Kramarićem od prve minute umjesto Vlašićem. U zadnjoj liniji su Šutalo i Gvardiol te bekovi Juranović i Sosa. Vezni red čine Modrić, Brozović i Kovačić, dok je u vrhu napada Livaja, a na krilima Kramarić i Perišić.



90+4. minuta KRAJ! Ništa od pobjede. Vatreni su dominirali cijelu utakmicu da bi potom nesretno primili pogodak u zadnjoj minuti i morali se tako zadovoljiti samo bodom.


90+3. minuta GOL! Kakav šok za Hrvatsku, Wales gotovo pa nije niti imao prilike na utakmici, da bi u posljednjoj minuti izjednačio pogotkom Broadheada koji je naletio na loptu usred kaznenog prostora i svladao Livakovića udarcem u donji lijevi kut.


82. minuta Mogla je Hrvatska sada biti nadomak potvrde pobjede. Perišić je primio loptu i imao je dosta prostora, ali je odmah pucao i pogodio stativu!


60. minuta Prva velika šansa Walesa! James je tukao s desne strane nakon što je ondje ostao u potpunosti sam. Ali srećom je promašio gol.


53. minuta Livaja se ozlijedio, s bolnom grimasom se držao za kuk, i u igru je kao debitant ušao Petar Musa.


50. minuta Sjajna akcija i šansa Kovačića! Velšanima je uzeo jednu loptu, a onda je odigrao dupli pas s Kramarićem, da bi iz same blizine tukao preko gola.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme.


45+1. minuta Kraj prvog dijela.


45. minuta Perišić se sada opravdano naljutio na Kramarića, koji je odlučio pucati iz teške pozicije, umjesto da je njemu dodao loptu, s obzirom da je Perišić bio sam na lijevoj strani. Bila bi to inače odlična prilika…


43. minuta Imali su gosti odličnu priliku iz slobodnog udarca, nakon što je dosuđen dvojbeni faul Gvardiola. Srećom, Wilson je s 20-ak metara pucao iznad gola.


27. minuta GOOOOL! Vatreni su došli u vodstvo minutu nakon što je poništen prvi gol. Kramarić je stigao do lopte te se sjurio na gol Walesa, imao je slobodnog Livaju, ali je osjetio da ima dobru šansu te je s ruba šesnaesterca pogodio u donji desni kut.


26. minuta Perišić je pospremio loptu u mrežu, ali bilo je ranije zaleđe Gvardiola zbog čega je pogodak poništen.


15. minuta Kakva šansa Hrvatske! Kramarić je skoro zabio golčinu, sjajno je pucao iz velike daljine, ali je Ward još bolje to obranio.


6. minuta Odličan ubačaj Perišića, ali Livaja nije uspio dobro smiriti loptu.


3. minuta Evo i prve šanse na Poljudu. Modrić se sjurio do vrha kaznenog prostora i dobro je pucao, ali je vratar Walesa bio spreman. Hrvatska ima korner.


Foto PIXSELL


1.minuta Počeo je susret na Poljudu! Uoči početka Lovrenu i Striniću je upriličena mala svečanost u sklopu njihova oproštaja od reprezentacije, a potom je održana i minuta šutnje u spomen na Ćiru Blaževića te Petra Nadovezu.


HRVATSKA – WALES 1:1


Gradski stadion Poljud. Sudac: Joao Pinheiro (Portugal). Strijelci: 1:0 Kramarić (28′), 1:1 Broadhead (93′).


HRVATSKA (4-3-3): Livaković, Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa, Modrić, Brozović, Kovačić, Kramarić, Livaja, Perišić.


WALES (4-2-3-1): Ward, C. Roberts, Mepham, Rodon, N. Williams, Ampadu, Wilson, Ramsey, Morrell, James, Moore.