Medalja oko vrata

Hrvatska U-19 srebrna na Europskom prvenstvu u Varaždinu! Njemačka je ipak bila prejaka za mlade hrvatske rukometaše

Hina

SENJSKA RUKA - Ivan Barbić/Foto PIXSELL

SENJSKA RUKA - Ivan Barbić/Foto PIXSELL

Hrvatska je do finala došla uz pet pobjeda i jedan poraz, koji su im u drugom dijelu grupne faze nanijeli baš njemački rukometaši. Izabranici Kreše Ivankovića željeli su im uzvratiti u finalu, ali uspjeli su biti konkurentni 25 minutaVARAŽDIN Hrvatska muška rukometna reprezentacija do 19 godina osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Varaždinu, a do naslova europskog prvaka stigli su njihovi vršnjaci iz Njemačke uvjerljivom pobjedom 34:20 (19:14) u finalu, odigranom u varaždinskoj Areni.


Hrvatska je do finala došla uz pet pobjeda i jedan poraz, koji su im u drugom dijelu grupne faze nanijeli baš njemački rukometaši. Izabranici Kreše Ivankovića željeli su im uzvratiti u finalu, ali uspjeli su biti konkurentni 25 minuta. U završnici prvog poluvremena Nijemci su stvorili pet pogodaka prednosti (19:14), a nakon 11 minuta igre u drugom poluvremenu tu su prednost podigli na plus 10 (25:15), a do kraja utakmice i povećali do konačnih 34:20.


Najbolji strijelac hrvatske reprezentacije u finalu bio je David Jurišić sa četiri pogotka, a po tri su postigli Ivan Barbić i Zlatko Raužan. Njemačke strijelce sa po šest golova predvodili su Tim Freihoefer i Renars Uscins. Tako je Njemačka postala prva reprezentacija koja je u ovoj dobnoj kategoriji na europskim prvenstvima osvojila tri zlata.
Hrvatska je ostala na dva naslova prvaka Europe (2006. i 2010.), a ovo je treće srebro koje su osvojili rukometaši do 19 godina.