Nogomet

Hrvatska U-17 upisala i drugi poraz na Europskom prvenstvu, Jarnijeva ekipa blizu ispadanja

Hina

Robert Jarni/Foto PIXSELL

Robert Jarni/Foto PIXSELL

Švicarci su drugom pobjedom u skupini osigurali plasman u četvrtfinale, dok je odabranicima izbornika Roberta Jarnija ostala tek teorija



DEBRECEN U susretu 2. kola D skupine Europskog nogometnog U-17 prvenstva, hrvatska reprezentacija je u Debrecenu izgubila od Švicarske sa 1-2 upisavši i drugi poraz.


Nakon što je na startu turnira izgubila od Engleske sa 0-1, mlada hrvatska reprezentacije je u dvoboju drugog kola upisala poraz od Švicarske sa 1-2.


Švicarci su drugom pobjedom u skupini osigurali plasman u četvrtfinale, dok je odabranicima izbornika Roberta Jarnija ostala tek teorija.




Kako bi Hrvatska ostala u igri za prolaz, Nizozemska večeras mora pobijediti Englesku, a potom u zadnjem kolu i Švicarci moraju slaviti protiv Engleza, dok hrvatska vrsta mora slaviti protiv “oranja”.


Švicarci su u Debrecenu bolje otvorili dvoboj i poveli već u devetoj minuti pogotkom Demira Xhemalije, no Hrvatska je izjednačila u 32. minuti sjajnim pogotkom Sergeja Levaka.


Mladi “Vatreni” su u samoj završnici prvog dijela mogli okrenuti rezultat, Leon Lalić je izveo slobodni udarac s desne strane, a Marko Zebić pucao glavom, no švicarski vratar je bio siguran.


Trenutak odluke dogodio se u 83. minuti kada je Marvin Alakomen pogodio za 2-1.


Xhemalija je nakon gola ubilježio i asistenciju. Ubacio je u kazneni prostor gdje se najbolje snašao stoper Akahomen i glavom pogodio za novo vodstvo Švicaraca.


U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Nizozemska i Engleska