Nogomet

Hrvatska U-17 remijem s Nizozemskom zaključila nastup na EP-u, Puljić zabio za utješni bod

Hina

Robert Jarni/Foto PIXSELL

Robert Jarni/Foto PIXSELL

Time su mladi Hrvati završili s nastupom na Euru osvojivši treće mjesto u skupini s jednim bodom. Isti broj bodova ima posljednja Nizozemska



BALMAZUJVAROS Mladi hrvatski nogometaši do 17 godina u posljednjem su susretu na Euru, kojem je domaćin Mađarska, osvojili prvi bod, odigrali su u 3. kolu skupine D s Nizozemskom 1-1 (0-0).


Time su mladi Hrvati završili s nastupom na Euru osvojivši treće mjesto u skupini s jednim bodom. Isti broj bodova ima posljednja Nizozemska.


U prvom poluvremenu mladi Nizozemci su bili bolji, ali na odmor se otišlo netaknutih mreža. U nastavku su obje reprezentacije imale niz odličnih prilika, a prva je do pogotka došla Nizozemska.




U 53. minuti je strijelac bio Jesse Bal nakon što je krivu procjenu imao hrvatski vratar Josip Cundeković, No, Hrvatska U17 je uspjela izjednačiti u 66. minuti nakon što je Mikić ubacio loptu pred suparnička vrata, a dobro je iz blizine reagirao Ljubo Puljić i zabio za 1-1.


Do kraja su mladi Nizozemci bili bolji, imali su dvije vrlo dobre šanse za pobjedu, ali završilo je bez pobjednika. U drugom susretu 3. kola ove skupine Engleska i Švicarska su odigrali bez golova.


Prije ovog poraza izabranici Roberta Jarnija poraženi su od Engleske 0-1 te od Švicarske 1-2.


Iz skupine D u četvrtfinale su se plasirali prvoplasirana Engleska i drugoplasirana Švicarska. Engleska će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske, a Švicarska protiv Njemačke.