EP u Manchesteru

Hrvatska stigla do nove dvije medalje na Europskom prvenstvu u taekwondou, Jelić zaustavljena u četvrtfinalu

Hina

Toni Kanaet/Foto PIXSELL

Toni Kanaet/Foto PIXSELL

Članica splitskog kluba Marjan, Lena Stojković u kategoriji do 46 kilograma stigla je do finala, dok je brončani olimpijac i još jedan član Marjana Toni Kanaet u kategoriji do 80 kilograma brončani.MANCHESTER Lena Stojković večeras će se boriti europski naslov, dok je Toni Kanaet brončani na Europskom prvenstvu u tekvondou u Manchesteru.


Trećeg i predzadnjeg dana Europskog prvenstva u tekvondou u Manchesteru Hrvatska je stigla do nove dvije medalje, a ukupan zbir odličja je sada sedam.


Članica splitskog kluba Marjan, Lena Stojković u kategoriji do 46 kilograma stigla je do finala, dok je brončani olimpijac i još jedan član Marjana Toni Kanaet u kategoriji do 80 kilograma brončani.
Brončani olimpijac iz Tokija Toni Kanaet u turnir je ušao furiozno, u osmini finala i četvrtfinalu pobijedio je na dva prekida. Prvo je s 21-1 slavio protiv Rumunja Adriana Cristescua da bi potom na isti način 27-7 deklasirao i Poljaka Szymona Piatkowskog. Kanaetu je u polufinalu ipak ponestalo snage, pa je izgubio od svjetskog prvaka, Talijana Alessija rezultatom 14-6.


Lena je kao prvi nositelj i braniteljica naslova u prvom kolu slavila protiv Talijanke Veronice Pau 20-8 da bi pobjedom u četvrtfinalu protiv Cipranke Kyriaki Kouttouki osigurala medalju. U polufinalu je Lena u iznimno napetoj borbi svladala izvrsnu Portugalku Michal Zrihen s 32-26 i večeras će se boriti za obranu naslova prvakinje.


Olimpijska pobjednica i europska prvakinja Matea Jelić zaustavljena je u četvrtfinalu i borbi za odličje protiv Srpkinje Aleksandre Perišić rezultatom 11-17. Iako je Jelić u prvom kolu krenula pobjedom 8-1 protiv Faber čini se da je duga stanka od ozljede zadnje lože ostavila traga i da se Matea tek diže u formi i vraća za velika natjecanja.


U kategoriji do 68 kilograma nastupio je i četvrti član Marjana trećeg dana Leon Glasnović. Prvo kolo Leon je slavio prekidom 35-15 protiv Talijana Simonea Crescenzija da bi u osmini finala bolji od njega bio Izraelac Nimrod Krivishkiy 12-23.


Na para prvenstvu također u Manchesteru Ivan Mikulić se plasirao u finale pobjedom 32-6 protiv Gruzijca i večeras će se boriti za zlatno odličje.