KVALIFIKACIJE ZA OI

Hrvatska ponovno pobijedila Portoriko u posljednjoj provjeri pred kvalifikacije za OI, savršena partija Žižića

Portal Novi list

Ante Toni Žižić/Foto: PIXSELL

Ante Toni Žižić/Foto: PIXSELL

Ante Žižić je zato odigrao savršenu pariju - postigao je 18 poena bez promašaja iz igre (7-7) i s crte (4-4), a bio je i najbolji skakač sa sedam skokova.



RIJEKA Košarkaška reprezentacija Hrvatske i drugi je put u dva dana svladala Portoriko, ovaj put sa 72:66 u utakmici zatvorenoj za javnost.


Iako rezultat govori da je utakmica bila tijesna, to nije bio slučaj jer hrvatski su košarkaši u 24. minuti vodili čak 23 poena razlike. Izbornik Veljko Mršić je dosta eksperimentirao, a prvi put zaigrali Bojan Bogdanović i Ante Toni Žižić, koji su se tek nedavno priključili reprezentaciji.


Bogdanović je ubilježio prvi nastup za Hrvatsku nakon 2018. godine i kvalifikacija za SP u Kini, a u 25 minuta šutirao je samo 3-10, od čega 2-8 za tri poena. Skupio je na kraju 12 poena, uz četiri skoka i pet asistencija, no čini se kako se dozirao nakon naporne sezone s Utah Jazzom.




Ante Žižić je zato odigrao savršenu pariju – postigao je 18 poena bez promašaja iz igre (7-7) i s crte (4-4), a bio je i najbolji skakač sa sedam skokova.


Mršić je dosta rotirao, ali je počeo utakmicu s petorkom Ukić, Bogdanović, Hezonja, Marčinković i Bilan.


Nakon ovog susreta Hrvatska zajedno s ostalim reprezentacijama splitskog turnira ulazi u “balon”, a u ponedjeljak će Mršić otpisati posljednju dvojicu uoči prve kvalifikacijske utakmice.