hrga opet u ringu

Hrgović uoči još jedne borbe u kojoj je favorit: “Samo je pitanje vremena kada će na red doći najveća imena”

Hina

Filip Hrgović/Foto: PIXSELL

Filip Hrgović/Foto: PIXSELL

"Poanta je da dobijem velike mečeve, zaradim novac, dobijem slavu, ali zbog raznih igrica i politika to se još nije dogodilo. Ipak, vjerujem kako će se prije ili kasnije to dogoditi", rekao je Hrgović



ZAGREB Hrvatski boksač Filip Hrgović (29) za 10 dana će u Las Vegasu po 14. put u svojoj profesionalnoj karijeri ući u ring, a suparnik će mu biti Amerikanac Scott Alexander (32).


Riječ je o još jednom borcu koji ne bi trebao predstavljati preveliku prijetnju Hrgoviću, Alexander je dosada ostvario 16 pobjeda, dva remija i četiri poraza, dok je Hrgović u svih svojih 13 dosadašnjih nastupa izašao kao pobjednik, od toga je 11 puta dvoboje okončavao nokautom, uključujući i posljednjeg protiv Crnogorca Marka Radonjića u rujnu ove godine u Klagenfurtu.


Borba u Las Vegasu prilika je da se Hrgović predstavi zanačajnijim “igračima” u svijetu profesionalnog boksa.




“Čeka nas tipičan predstavnik američke škole boksa, nešto niži i brži od Filipa, no on je naravno bolji. Cilj nije samo pobjeda već i ostavljanje dobrog dojma”, najavio je borbu jedan od Hrgovićevih trenera Yousef Hasan.


Hrgović je svjestan kako borci protiv kojih je dosada ulazio u ring nisu poznati široj javnosti koja očekuje njegovu borbu protiv jednog od “velikih imena”.


Pitanje je vremena kada će na red doći najveća imena. Plan je da u ožujku ili travnju imam sljedeću borbu nakon koje bih mogao imati status obaveznog izazivača po IBF-u, u igri je nekoliko imena, ali ne bih ih htio spominjati da opet ne bude razočaranja. No, sumnjam da ću se boriti za titulu jer Joshua ima dogovoren revanš s Usikom, Fury će imati obranu protiv Whytea, onda će se vjerojatno dogoditi borba za ujedinjenje pojaseva, a sve to ima prednost ispred svih obveznih izazivača”, rekao je Hrgović koji se osvrnuo i na odnos sa promotorskom tvrtkom “Sauerland Team” koja ga zastupa posljednjih nekoliko godina, a s kojom ima ugovor do kraja sljedeće godine:


“Napravljen je određeni posao, ali ne i najbolji mogući. Zadnjih nekoliko godina bio sam spreman za jače protivnike, za veća imena poput Helenisua, Martina, Chisore. Takve protivnike prizivam već godinama, ali do tih mečeva nije došlo zbog načina na koji ovaj posao funkcionira. Biste li ulagali u boksača za kojega znate da vam odlazi? Velika imena koštaju. Svatko gleda svoj interes, pa tako i promotor. Ja sam mu ulaganje i on od mene treba imati dobit. Jedan od problema je što sam ja rizik za svakoga zbog mogućeg poraza. Netko mora dobiti veliki novac da bi prihvatio takvu borbu. Može li se moj promotor naplatiti s takvim ulogom? Kod mene nema ništa skriveno. Želim se boriti sa svima, osjećam se spreman za svakog. Dvije i pol od zadnje tri godine proveo sam u Americi u krvavim kampovima i opet ne dobivam borbe koje želim. Poanta je da dobijem velike mečeve, zaradim novac, dobijem slavu, ali zbog raznih igrica i politika to se još nije dogodilo. Ipak, vjerujem kako će se prije ili kasnije to dogoditi”.