Novost u ligi

HNS potvrdio: Prvi put u povijesti utakmicu HNL-a sudit će stranci

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Nakon što je buknula afera "VAR leaks", HNS je odlučio da će do kraja sezone sve derbije konkurenata za naslov - Rijeke, Hajduka i Dinama - voditi elitni strani suci



ZAGREB Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je službeni popis sudaca za 28. kolo HNL-a, a po prvi put u povijesti utakmicu hrvatske lige suditi će njemački suci.


Naime, nakon što je buknula afera “VAR leaks”, HNS je odlučio da će do kraja sezone sve derbije konkurenata za naslov – Rijeke, Hajduka i Dinama – voditi elitni strani suci.


Tako će derbi Hajduka i Dinama na Poljudu u subotu voditi Daniel Siebert iz Njemačke, a pomoćnici će mu na terenu biti Jan Seidel, Rafael Foltyn i Timo Gerach. U VAR sobi će također sjediti njemački suci – Johann Pfeifer i Michael Emmer.




Seibert (39) je vrhunski njemački sudac koji u karijeri ima 13 utakmica u Ligi prvaka, 16 u Europskoj ligi, a sudio je i tri utakmice na EURU 2021.


HNS još nije objavio tko će suditi utakmicu polufinala Hrvatskog kupa između Hajduka i Dinama 3. travnja, također na Poljudu.