Izbornik U-19 vrste

HNS i Joe Šimunić raskinuli suradnju: “Zajednički smo prepoznali da je trenutak za promjenu”

Portal Novilist.hr

Joe Šimunić/Foto PIXSELL

Joe Šimunić/Foto PIXSELL

Volio bih da nam pandemija nije uskratila priliku za većim kontinuitetom, no na te okolnosti nismo mogli utjecati - dodao je Šimunić



RIJEKA Iz Hrvatskog nogometnog saveza objavili su kako su dogovorili sporazumni završetak suradnje s dosadašnjim izbornikom U-19 reprezentacije, Josipom Šimunićem.


Šimunić je u svibnju 2019. godine preuzeo hrvatsku U-19 reprezentaciju te je kroz protekle četiri godine vodio juniore u 38 utakmica tijekom kojih je upisao 19 pobjeda, 10 remija i devet poraza. Pritom je tri puta s Hrvatskom izborio elitna kola kvalifikacija za europska prvenstva, a tijekom njegovog mandata dva su završna turnira otkazana zbog pandemije.


“Zahvaljujem Josipu na uloženom trudu tijekom protekle četiri godine koliko je vodio hrvatsku U-19 reprezentaciju. Svojim iskustvom, znanjem i entuzijazmom sigurno je doprinio razvoju naših mladih nogometaša, a kao proslavljeni reprezentativac odlično im je mogao dočarati što znači i što predstavlja hrvatski dres. Drago mi je što smo zajednički prepoznali da je trenutak za promjenu, a Josipu želim puno uspjeha u daljnjoj karijeri – vrata hrvatskog nogometa uvijek će mu biti otvorena”, poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.




“Hvala predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na prilici koju su mi dali te mi je uistinu bilo zadovoljstvo voditi hrvatsku U-19 reprezentaciju protekle četiri godine. Volio bih da nam pandemija nije uskratila priliku za većim kontinuitetom, no na te okolnosti nismo mogli utjecati. Zahvaljujem svim suradnicima u stožeru, igračima te ljudima iz Saveza na odličnoj suradnji zbog kojih će mi ovo razdoblje ostati u vrlo lijepoj uspomeni – predstavljati Hrvatsku, bilo kao igrač ili izbornik, za mene je najveća moguća čast u nogometu te će tako uvijek ostati”, izjavio je Josip Šimunić.