Prvi korak

HIBERNIAN – RIJEKA 1:1 KRAJ! Riječani remizirali u Edinburghu, Labrović u sudačkoj nadoknadi spasio Bijele

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Riječani će na Rujevici morati tražiti pobjedu za plasman u play-off Konferencijske lige. U Škotskoj su izvukli tek remi protiv vrlo dobrog Hiberniana



RIJEKA Nogometaši Rijeke danas igraju prvi od dva susreta koji će odlučiti hoće li Bijeli nastaviti svoju europsku avanturu i plasirati se u play-off Konferencijske lige. Zbog trećega pretkola odgođena je i nedjeljna utakmica u HNL-u, tako da će se momčad Gorana Tomića nakon današnjeg susreta odmah moći fokusirati na uzvrat na Rujevici, koji je na rasporedu sljedećega četvrtka.


Bijeli su u Škotsku otputovali u pozitivnom ozračju, nakon što sezonu otvorili s četiri pobjede i remijem na Maksimiru. Eventualnim prolaskom u play-off Rijeka bi išla na pobjednika susreta Bohemian i PAOK.


U Edinburgh je Goran Tomić poveo i ozdravljenog Roberta Murića, a među igračima nema Mudražije, Vuka, Bušnje, Galešića kao ni Stanića i Merkulova.




Stigli su službeni sastavi. Galović se vraća u početni sastav umjesto Velkovskog u zadnjoj liniji, zajedno sa standardnim Smolčićem i Escovalom. Na bokovima su Tomečak i Vukčević, dok su ispred zadnje linije Liber i Pavičić. Drmić je u vrhu napada, a na krilima su Abass i Ampem. Goran Tomić zapravo će izvesti istu momčad kao protiv Gzire u uzvratu na Rujevici, osim što će sada Čerinovo mjesto u veznom redu pripasti mladom Liberu.



90+5. minuta KRAJ! Riječani će na Rujevici morati tražiti pobjedu, u Škotskoj su remizirali s vrlo dobrim Hibernianom.


90+3. minuta Rijeka se sada spasila! Mackay se sjurio prema golu i imao savršenu šansu, ostao je jedan na jedan s Labrovićem, koji je uspio obraniti njegov udarac.


84. minuta Abass je sada opalio s 20-ak metara, lopta je odskočila i prošla pokraj vratnice.


67. minuta GOL! Škoti su brzo izjednačili. Labrović je obranio jedan udarac glavom nakon kornera, ali je lopta došla do Boylea koji je s lijeve strane iz blizine poentirao.


61. minuta GOOOL! Vukčević je ubacio s lijeve strane, a Ampem iz blizine tukao glavom. Riječani vode u Edinburghu.


56. minuta Tražili su sada Škoti penal nakon što je igrač Hiberniana pao u šesnaestercu u duelu sa Smolčićem, ali sudac to nije odlučio kazniti.


52. minuta Murphyjev udarac s 20-ak metara ide iznad grede.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme.


45+2. minuta Kraj prvoga dijela.


44. minuta Nesporazum Ampema i Pavičića u šesnaestercu Hiberniana rezultirao je još jednom poklonjenom loptom Škotima.


43. minuta Vratnica spasila Bijele! Škoti su iskoristili poklonjenu loptu, brzo krenuli u kontru, Stevenson je pogodio vratnicu!


35. minuta Prilika Rijeke! Savršeno je Ampem odigrao u prostor za Vukčevića, koji je izbio ispred vratara te je tukao iskosa, ali je Macey obranio udarac.


31. minuta Velika prilika Škota! Nisbet je iz prve pucao nakon ubačaja Boylea s desne strane, ali je Labrović bio spreman. Hibernian je do ove prilike došao nakon što su oteli jednu loptu Riječanima na polovici terena.


29. minuta Pokušao je Ampem udarcem s 20-ak metara, ali lopta ide iznad gola.


24. minuta Škoti napadaju, sada je Murphy imao sjajnu priliku, ali udarac je bio malo slabiji od onog minutu ranije te je Labrović to lako uhvatio.


23. minuta Odlična obrana Labrovića! Boyle je snažno tukao nakon ubačaja s desne strane, vratar Rijeke spasio svoju momčad.


13. minuta Ampem je sjajno uočio Tomečaka na desnoj strani, koji je potom tukao iskosa, ali je vratar škotske ekipe to uspio obraniti.


8. minuta Igra je stala na nekoliko minuta jer se morala pružati liječnička pomoć Labroviću i Hanlonu koji su se sudarili glavama te su obojica završila s povezima. Na travi je neko vrijeme ležao i Vukčević, ali on je srećom prošao bez ozljeda.


1.minuta Počeo je susret u Edinburghu.


HIBERNIAN – RIJEKA 1:1


Easter Road. Sudac: J. Manuera (Španjolska). Strijelci: 0:1 Ampem (61′), 1:1 Boyle (67′). Žuti kartoni: Smolčić, Vukčević, Abass (Rijeka), Stevenson, Mackay (Hibernian).


HIBERNIAN (4-2-3-1): Macey, McGinn, Porteous, Hanion, Stevenson, Newell, Doyle-Hayes, Boyle, Magennis (od 80′ Allan), Murphy (od 62′ Doidge), Nisbet (od 81′ Mackay).


RIJEKA (3-4-3): Labrović, Escoval, Galović, H. Smolčić, Tomečak, Liber (od 62′ Selahi), Pavičić (od 91′ Lepinjica), Vukčević (od 79′ Krešić), Abass, Drmić (od 91′ Obregon), Ampem (od 62′ Murić).