NBA

Hawksi i Bucksi nastavili s pobjedničkim nizovima, teža ozljeda LeBrona Jamesa

Luka Medak

Clint Capela i Montrezl Harrell/Foto: REUTERS

Clint Capela i Montrezl Harrell/Foto: REUTERS

Hawksi su protiv Lakersa ostvarili osmu uzastopnu pobjedu, što je trenutačno najduži niz pobjeda u NBA ligi, a drugi najduži niz drže Milwaukee Bucksi, koji su sinoć pobijedili Spurse za šestu pobjedu zaredom.



RIJEKA U večeri sa samo pet NBA utakmica Atlanta Hawksi uspjeli su pobijediti Los Angeles Lakerse u Staples Centeru za najduži aktivni pobjednički niz u ligi, dok su Milwaukee Bucksi bili bolji od San Antonio Spursa.


Hawksi su protiv Lakersa ostvarili osmu uzastopnu pobjedu, što je trenutačno najduži niz pobjeda u NBA ligi. U tome ih je predvodio John Collins s 27 koševa i 16 skokova, a dodao je i tri ukradene lopte i jednako toliko blokada. S klupe mu je pomogao Danilo Gallinari s 18 koševa.


S druge strane, Lakersi su se našli u problemima. Nakon samo 10 minuta igre, LeBron James je ozlijedio gležanj i više se nije vraćao u igru, a s terena će izbivati duže vrijeme. Težak je to udarac za prvake jer također igraju i bez Anthonyja Davisa, koji će se vratiti tek u travnju.




Oslabljene Lakerse je tako predvodio Montrezl Harrell s 23 koša i 11 skokova, a Dennis Schröder je dodao 16.


Drugi najduži aktivni pobjednički niz u ligi drže Milwaukee Bucksi, koji su sinoć pobijedili Spurse za šestu pobjedu zaredom, što im je ujedno i najduži pozitivan niz ove sezone. Zanimljivo, čak su sedmorica igrača imala dvoznamenkasti broj poena, a predvodio ih je Giannis Antetokounmpo s “double-doubleom” od 26 poena i 15 asistencija. Holiday je ubacio 21, Middleton 23, a DiVincenzo je uz 12 poena skupio čak 13 skokova s bekovske pozicije, najviše u momčadi.


San Antonio Spursi su odmarali prvog razigravača Djountea Murrayja, kao i Pattyja Millsa, tako da je veću priliku dobio Lonnie Walker, koju je itekako iskoristio. S 31 poenom upisao je rekord karijere, uz pet trica iz devet pokušaja.


Od hrvatskih košarkaša igrao je samo Ivica Zubac. U pobjedi njegovih Clippersa “Big Zu” je igrao 24 minute, a ostvario je učinak od 10 poena, pet skokova, tri asistencije i jedne blokade. Luka Šamanić nije ulazio u igru za Spurse.


Rezultati:


LA Lakers – Atlanta 94:99
Philadelphia – Sacramento 129:105
Memphis – Golden State 111:103
Milwaukee – San Antonio 120:113
LA Clippers – Charlotte 125:98