NEIZVJESNOST NA POLJUDU

Hajdukov prioritet Livaja, na listi želja dva Kalinića, Bradarić i Vrsaljko

P. N.

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Dakako da Livaja želi oko sebe imati respektabilan igrački kadar koji bi ponudio puno više nego prethodnih godina, a to je borba za trojefe. I u tom smjeru čini se idu i promišljanja predsjednika Jakobušića i sportskog direktora Nikoličiusa, koji namjeravaju vratiti kući domaće igrače.



RIJEKA Gotovo se cijeli Hajdukov navijački puk digao na noge, svi odreda traže da čelnici kluba, ali i sam Marko Livaja,  naprave sve da naredne sezone ostane u bijelom dresu. No zasad nema nikakvih konkretnih informacija u vezi želje kluba s jedne strane i Livaje s druge strane oko možebitne daljnje suradnje. Novi trener Šveđanin Jens Gustafsson prozivku je za novu sezonu zakazao za 14. lipnja, stoga bi se do tada trebala u potpunosti riješiti situacija oko statusa Livaje, koji je po završetku sezone slobodan igrač.


Po neslužbenim informacija klub mu nudi bogati ugovor i bio bi najbolje plaćeni igrač u povijest Hajduka, ali mnogi inozemni klubovi također bi željeli dovesti ga u svoje redove. Navodno mu je Bešiktaš spreman dati dvogodišnji ugovor vrijedan 1,5 milijuna eura. Kod najboljeg igrača Hajduka u drugom dijelu prvenstva samo je pitanje je li spreman i dalje nositi bijeli dres za manje novca zbog ljubavi prema klubu.


Dakako da Livaja želi oko sebe imati respektabilan igrački kadar koji bi ponudio puno više nego prethodnih godina, a to je borba za trojefe. I u tom smjeru čini se idu i promišljanja predsjednika Jakobušića i sportskog direktora Nikoličiusa, koji namjeravaju vratiti kući domaće igrače.




Prvi se na Poljud vratio 27-godišnji stoper Josp Elez, koji je s Rijekom pod vodstvom Matjaža Keka osvojio dvostruku krunu. Istekao mu je ugovor sa Hannoverom 96 i kao slobodan igrač vratio se doma. Reprezentativni čuvar mreže Lovre Kalinić ne krije želju da bi i naredne sezone čuvao vrata Bijelih, ali njega veže još godinu dana ugovor s Aston Villom, iako vjerojatno tamo neće dobiti priliku. Prepreka povratku kući može biti ugovor koji ima s engleskim klubom i koji Splićani ne mogu “servisirati”.


Već duže vremena špekulira se oko možebitnog povratka napadača Hellas Verone i bivšeg reprezentativca Nikole Kalinića. Zasad je tek sve u fazi ispitivanja realizacije transfera. Reprezentativni desni bek Šime Vrsaljko po svemu sudeći neće karijeru nastaviti u redovima novog prvaka Španjokske Ateltico Madrida jer na njega trener Simeone ne računa u novoj sezoni. Treba mu klub u kojem će biti standardni igrač.


Hajduku treba desni branič. Jedan od bivših hajdukovca kojeg bi navijači rado vidjeli u bijelom dresu je i Filip Bradarić. Trenutno je član talijanskog Cagliarija, ali je prošlu sezonu odigrao u dresu Al Aina iz Saudijske Arabije, koji je ispao iz prve profesionalne lige. Nekadašnji igrač i kapetan Rijeke s kojom je osvojio duplu krunu zanimljiv je klubovima iz vrha saudijske lige. Ako ne ostvari novi transfer ondje, njegov povratak u Hajduk nije nemoguća opcija. Uostalom, u sezoni 2020./21. godine igrao je za matični klub kao posuđeni igrač Cagliarija, na polusezoni je otišao u Celtu, a Splićani su ni krivi ni dužni tada inkasirali 500.000 tisuće eura.