JOŠ JEDNA KAZNA ZBOG TORCIDE

Hajduk zbog Torcidinog vrijeđanja Nenada Bjelice kažnjen novčano i zatvaranjem sjeverne tribine

Portal Novi list

Nakon utakmice tijekom davanja izjave na sjevernoj tribini nalazili su se navijači Hajduka koji su gospodinu Nenadu Bjelici, treneru NK Osijeka, uzvikivali "Bjelica Srbine, čakija ti ne gine…" - stoji u izvješću časnika za sigurnost.



ZAGREB Disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama s utakmica 11. kola HT Prve lige.


HNK Hajduk kažnjen je kao recidivist zatvaranjem sjeverne tribine na jednoj utakmici i jedinstvenom kaznom od 30.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava i diskriminacije gostujućih navijača tijekom utakmice Osijek – Hajduk. U 43. minuti Torcida je bacila baklju na tartan stazu, a u 62. minuti na tribini zapalila 17 baklji.


– Nakon utakmice tijekom davanja izjave na sjevernoj tribini nalazili su se navijači Hajduka koji su gospodinu Nenadu Bjelici, treneru NK Osijeka, uzvikivali “Bjelica Srbine, čakija ti ne gine…” – stoji u izvješću časnika za sigurnost.




Osim Hajduka kažnjen je i NK Osijek kaznom od 25.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava i diskriminacije domaćih navijača tijekom iste utakmice. Kohorta je na istočnoj tribini u 11. minuti zapalila jednu bljeskalicu, a u 72. minuti zapalila tri baklje i tri bljeskalice. Osim toga, od 90. do 93. minute tribina istok skandirala je: “Pajaču, cigane!”.