Bradarić u Hajduku?

Hajduk se želi riješiti petorke koja se nije proslavila, moguć povratak na Poljud bivšeg igrača Rijeke

P. N.

Filip Bradarić/Foto Arhiva NL

Filip Bradarić/Foto Arhiva NL

Već se danima piše kako bi se kući mogli vratiti Filip Bradarić koji je trenutno igrač Al Ahlia iz Saudijske Arabaije, Nikola Kalinić kojem narednog ljeta ističe ugovor sa talijanskim prvoligašem Veronom Hellas, a uz njih dvojicu špekulira se oko možebitnog povratka Marina Jakoliša



SPLIT Sportski direktor Mindagaus Nikoličius prije više od mjesec dana obznanio je kako će se Hajduk pokušati pojačati u zimskom prijelaznom roku. To nam je potvrdio dakako u neslužbenoj „ćakuli“ na dodjeli trofeja najboljem igraču HNL–a Marku Livaji po izboru kapetana svih prvoligaša.


Već se danima piše kako bi se kući mogli vratiti Filip Bradarić koji je trenutno igrač Al Ahlia iz Saudijske Arabaije, Nikola Kalinić kojem narednog ljeta ističe ugovor sa talijanskim prvoligašem Veronom Hellas, a uz njih dvojicu špekulira se oko možebitnog povratka Marina Jakoliša, koji je na posudbi u klubu iz Šubićevca. Iza njega je više nego odlična jesenska polusezona.


„Zavrtila“ se priča oko eventualnog transfera Šime Vrsaljka u Hajduk. Naime, on je zbog ozljede koljena već odavno izgubio mjesto standardnog prvotimca u redovima Atletica iz Madrida. Objektivno teško da se taj transfer može dogoditi. Ali nikada ne treba odbaciti tu mogućnost. Naredni zimski prijelazni rok uvijek u pravilu dvosmjerna ulica. Neki će igrač(i) doći, drugi će pak otići. Javna je tajna da se čelnici kluba žele riješiti nekolicine igrača koji imaju jako dobre i bogate ugovore, a klub, trener, momčad nemaju koristi od njih.




Prvi na toj listi je grčki napadač Dimitrios Diamantakos, koji je prije dvije sezone stigao u klub. Odigrao je 30 utakmica, od toga je 14 započeo u početnom sastavu, a zabio je 2 gola uz dvije asistencije. Kada je dolazio najavljivan je kao stroj za golove. Negdje se dobro pokvario, zahrđao je. Ništa bolji učinak nema niti Ivan Dolček, koji je sakupio 56 nastupa, od toga je 27 puta istrčao u prvih jedanaest. Zabio je 2 gola, imao 4 asistencije. I njemu prst dolje.


Bivši švedski reprezentativac Aleksander Kačaniklić nalazi se u grupi promašeni investicija. Odigrao je dosad 24 utakmice, 14 u početnom sastavu, 2 puta je zatresao suparničku mrežu, imao je 1 asistenciju. Među onima koji bi mogli otići je i stoper Kristian Dimitrov, koji je sakupio 44 nastupa, od toga 32 u početnoj momčadi. Zabio je tri gola, efikasniji je od Diamantakosa!


Čuvar mreže Josip Posavec potpuno se „ugasio“, ozljeda vratnog mišića ga je udaljila od konkurencije za prvog čuvara mreže. Osim toga na posudnu iz Aston Ville vratio se Lovre Kalinić koji je doašo da brani a ne da sjedi na klupi za pričuve. Inače Posavec je branio na 81 utakmici, primio je 83. gola. Puno je posla pred Jakobušićem i Nikoličiusem. Obojica ostaju u Splitu za njih nema odmora.