Pripreme ipak u Splitu

Hajduk potvrdio otkazivanje priprema u Portugalu, desetorica igrača i članova stožera pozitivna na koronavirus

Portal Novilist.hr

Valdas Dambrauskas/Foto PIXSELL

Valdas Dambrauskas/Foto PIXSELL

Ajax je također potvrdio da napušta trening kamp u Portugalu, dok su Servette otkazale put čime su automatski otpale i planirane prijateljske utakmiceSPLIT Iz Hajduka su donijeli odluku o otkazivanju planiranih priprema u Portugalu, gdje je momčad trebala boraviti od 8. do 23. siječnja. Razlog je sve veći rast zaraženih koronavirusom.


– Imamo situaciju unutar momčadi gdje je utvrđeno da je ukupno 10 igrača i članova stožera pozitivno na Covid 19. S druge strane, Ajax je također potvrdio da napušta trening kamp u Portugalu, dok su Servette otkazale put čime su automatski otpale i planirane prijateljske utakmice. Iz tih razloga, ali prvenstveno zbog zaštite samih igrača i članova stručnog stožera, Klub je donio odluku da se neće otputovati na drugi dio priprema u Portugal, već će se nastaviti trenirati u Splitu.


Liječnička služba od samog početka provodi pojačani nadzor, no, nažalost, situacija u Hrvatskoj i svijetu je takva da su u posljednjim danima zabilježeni rekordni slučajevi, a to nije zaobišlo ni nas ni druge klubove tako da su brojne momčadi prisiljene otkazati svoje pripremne baze. Želim napomenuti kako smo na samom početku planiranja predvidjeli i itekako bili svjesni opcije otkazivanja priprema te su naši troškovi pokriveni osiguranjem – naglasio je za web stranicu kluba sportski direktor Mindaugas Nikoličius.
Sportski direktor se dotakao i nastavka priprema te prijateljskih utakmica uoči nastavka sezone.


– U idućim danima obavijestit ćemo javnost o planiranim aktivnostima te prijateljskim susretima, a do tada treniramo u Splitu, na svom terenu. Svim zaraženima želim što brži oporavak i povratak aktivnostima, a liječnička služba Kluba će nastaviti provoditi pojačani nadzor kao i do sada kako bi se zaštitili i ostali igrači, stožer te ostali djelatnici.