LEON KREKOVIĆ ODLAZI U BELGIJU

Hajduk objavio transfer svojeg 21-godišnjeg krila u belgijski Beerschot, ondje ga čeka još jedan Hajdukovac

Portal Novi list

Leon Kreković/Foto: K. Berschot V.A. / beerschot.be

Leon Kreković/Foto: K. Berschot V.A. / beerschot.be

Kreković je za Hajduk odigrao ukupno 20 službenih utakmica te je pri tom postigao jedan pogodak. Sada će ga u Beerschotu čekati Stipe Radić, još jedan donedavni nogometaš Bijelih.RIJEKA HNK Hajduk i belgijski prvoligaš Beerschot postigli su dogovor o transferu 21-godišnjeg krilnog napadača Leona Krekovića, objavio je Hajduk na službenim stranicama kluba.


Kreković je za Hajduk odigrao ukupno 20 službenih utakmica te je pri tom postigao jedan pogodak. Za Bijele je debitirao 2. veljače 2020. godine u prvenstvenom ogledu protiv Varaždina. Ukupno je odigrao 18 prvenstvenih utakmica, jedan susret u Hrvatskom nogometnom kupu te jednu utakmicu kvalifikacija za Europsku ligu.


Posljednju polusezonu proveo je na posudbi u redovima Dugopolja gdje je bio standardan prvotimac.
Sada će ga u Beerschotu, koji je belgijsko prvenstvo okončao na devetom mjestu, čekati Stipe Radić, još jedan donedavni nogometaš Bijelih.


Inače, tamošnja prva liga prošle je sezone brojala, osim spomenutog stopera, još pet hrvatskih nogometaša: Filip Benković igrao je u Leuvenu na posudbi iz Leicestera, Manchester City je Antu Palaversu posudio Kortrijku, Matej Mitrović bio je (i još je uvijek) dio svlačionice u Club Bruggeu, Duje Čop u Standard Liègeu, a Davor Matijaš obavljao je ulogu rezervnog vratara u Royal Antwerpu.