Konferencijska liga

GZIRA – RIJEKA 0:2 KRAJ! Riječani u drugom dijelu uspjeli probiti Gziru, Lepinjica na samome kraju “pocrvenio”

Portal Novilist.hr

Robert Murić tijekom ogleda protiv Gorice/Foto S. DRECHSLER

Robert Murić tijekom ogleda protiv Gorice/Foto S. DRECHSLER



RIJEKA Nogometaši Rijeke današnjim gostovanjem kod Gzire United otvaraju svoju ovosezonsku europsku priču.


Momčad trenera Gorana Tomića nakon višetjednih je priprema startala sa sezonom pobjedom 2:0 nad Goricom. Igrači Rijeke puni samopouzdanja kreću sa europskim ispitima, a prva je na redu Gzira United. Iako je Rijeka na papiru favorit, Maltežane se ne smije podcijeniti, posebice ako se prisjetimo utakmice na Poljudu. Prije dvije godine je Gzira napravila senzaciju izbacivši Hajduk iz Europske lige već u prvom pretkolu.


U današnjoj će utakmici ponovno izostati Abass, koji se oporavlja od koronavirusa, dok se vraća Pavičić, koji protiv Gorice nije imao pravo nastupa zbog kartona. Gnezda Čerin i Prskalo također nisu u konkurenciji, obojica zbog ozljeda. Novi stoper Krešić ima pravo nastupa te bi danas mogao debitirati u dresu Bijelih.




Stigli su službeni sastavi. Kod Rijeke bez iznenađenja, Lepinjica i Liber će preuzeti uloge zadnjih veznih, dok će povratnik Pavičić zaigrati na poziciji polušpice. U vrhu napada je Drmić, a na krilima su kao i protiv Gorice, Ampem i Murić. Galović i Escoval počinju na stoperskim pozicijama, a na bokovima Tomečak i Vukčević.



90+3. minute KRAJ! Bijeli su na kraju zasluženo pobijedili, na uzvrat na Rujevicu nose kapital od dva gola.


87. minuta Drugi žuti karton za Lepinjicu, koji će onda propustiti i uzvrat na Rujevici. Napravio je prekršaj na sredini terena.


77. minuta GOOOL! Obregon je s lijeve strane presjekao dodavanje vratara Gzire koji je izašao daleko od gola, pronašao je potom Ampema koji lako iz blizine pogađa praznu mrežu.


67. minuta Vuk je ušao umjesto Murića.


63. minuta Velika prilika Gzire i odlična obrana Labrovića! Brazilac Thiaguinho je snažno tukao, ali je vratar Rijeke u sjajnoj formi.


57. minuta GOOOL! Tomečak je ubacio s desne strane, a Bušnja se oslobodio i precizno gađao s ruba kaznenog prostora.


55. minuta Obregon je ušao umjesto Drmića.


51. minuta Odlično brani Haber, Tomečak je tukao s 15-ak metara nakon ubačaja s lijeve strane, ali vratar Gzire je bio na mjestu.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Prva promjena u redovima Rijeke – Bušnja je zamijenio Libera. Tomić je odlučio pojačati napad, Bušnja je zauzeo poziciju lijevog krila, dok se Ampem približio Drmiću u vrhu napada.


45+2. minuta Kraj prvoga dijela. Uspavanka na Malti sažetak je prvog poluvremena, odnosno tek su se pri kraju Riječani uspjeli probuditi i zaprijetiti preko Ampema i Murića. Gzira se ipak uspjela obraniti.


45+2. minuta Dobra prilika Rijeke. Ampem je krenuo u kontru i dodao Pavičiću, čiji je udarac blokiran. Pokušao je i Murić koji trenutak kasnije, ali isto bez sreće…


41. minuta Drmić je sam izbio pred gol, ali je igrač Gzire u zadnjem trenutku uklizao i blokirao udarac. Thiaguinho je zbog tog uklizavanja ostao ležati na travnjaku te mu je u pomoć morala priskočiti i liječnička služba.


32. minuta Liber je predriblao nekoliko igrača na rubu kaznenog prostora, ipak nije uspio pucati pa je dodao Muriću koji iz prve tuče prema vratima Gzire. Haber je to obranio.


30. minuta Liber je dobio žuti karton zbog prekršaja.


28. minuta Evo još jedne prilike na prilično uspavanoj utakmici. Ampem je odlično tukao s lijeve strane ruba kaznenog prostora. Vratar Gzire je obranio udarac.


21. minuta Liber je proigrao Drmića, koji je tukao s 15-ak metara, ali je njegov udarac blokiran. Ovo je prva prilika na utakmici…


10. minuta Tek sada je Rijeka uspjela napraviti nekakvu akciju, Murić je na kraju s desne strane htio ubaciti, ali je domaći golman to lako uhvatio.


7. minuta Domaćini pritišću u prvih nekoliko minuta, ali bez pravih prilika. Na Ta’Gali stadionu je trenutno 33 Celzijevih stupnjeva.


1.minuta Krenuo je susret na Malti!


GZIRA UNITED – RIJEKA 0:2


Ta’Gali stadion. Sudac: Neil Doyjle (Irska). Strijelci: 0:1 Bušnja (57′), 0:2 Ampem (77′). Žuti kartoni: Liber, Lepinjica, Escoval, Bušnja (Rijeka), Pisani, Davis, Mendoza, Xuereb (Gzira). Crveni karton: Lepinjica (Rijeka).


GZIRA UNITED (4-3-3): Haber, Thiaguinho, Xuereb, Bohrer Mentz, Borg (od 86′ Tabone), Scerri, Mendoza, Pisani (od 88′ Judivan), Correa (od 67′ Jefferson), Maxuell, Davis.


RIJEKA (4-2-3-1): Labrović, Tomečak, Escoval, Galović, Vukčević, Lepinjica, Liber (od 46′ Bušnja), Murić (od 67′ Vuk), Pavičić, Ampem (od 92′ Galešić), Drmić (od 56′ Obregon).