PRVA HNL

Gustafsson uoči sraza sa Šibenikom: “Razočarani smo nakon poraza u Kazahstanu, želimo pokazati drukčije lice Hajduka”

P. N.

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

- Nakon velikog razočaranja u Kazahstanu od danas gledamo naprijed prema Šibeniku. Mislim da nam utakmica dolazi u pravo vrijeme. Želimo pokazati drukčije lice Hajduka, pogotovo što se tiče rezultata - rekao je trener Hajduka Jens GustafssonSPLIT Nakon ispadanja od Tobola pred Hajdukom je novi ispit. Nogometaši Hajduka u nedjelju s početkom u 18.55 sati na Poljudu igraju protiv Šibenika u okviru 3. kola HT Prve lige. Po rasporedu se ova utakmica trebala igrati na Šubićevcu, međutim na zamolbu Šibenika domaćinstvo je zamijenjeno.


– Nakon velikog razočaranja u Kazahstanu od danas gledamo naprijed prema Šibeniku. Mislim da nam utakmica dolazi u pravo vrijeme. Želimo pokazati drukčije lice Hajduka, pogotovo što se tiče rezultata – rekao je trener Hajduka Jens Gustafsson, a zatim se dotakao svog statusa i otkrio je li pričao s predsjednikom i sportskim direktorom.


– Nakon utakmice u Kazahstanu u avionu nije bilo razgovora. Jučer smo dosta pričali kako bi bili sigurni da se ovo neće ponoviti. Iskustvo iz Kazahstana ne želimo više iskusiti.


Kako podignuti momčad?
– To je dobro pitanje. Moramo biti zajedno. To je važno kada stvari ne idu u smjeru kakvim trebaju ići. Razgovarao sam s igračima, s predsjednikom, sportskim direktorom. Moramo biti fokusirani i neke stvari napraviti drukčije.


Je li Livaja spreman i zašto je Krovinović šutirao jedanaesterac?


– Nisam siguran za Marka, vidjet ćemo tijekom večeri. Krovinović je iskusan, ali najbolji igrači na svijetu promašuju penale. To je moja odgovornost.


Jeste li analizirali utakmicu u Kostanayu?


– Ako gledamo tijek utakmice, kontrolirali smo je prema planu do prvog gola Tobola. Slučajan pogodak je sve promijenio. Nakon toga je uslijedilo 15 loših minuta. Bili smo u strahu od poraza. Moramo drukčije reagirati u takvim situacijama. Moramo puno toga popraviti.


Što biste vi napravili drukčije da možete vratiti vrijeme?


– Mogao sam puno toga napraviti. Trebao sam reagirati nakon prvog gola i uvesti Eleza ranije, ali nije bilo vremena za napraviti izmjenu. To je jedna stvar. Ja sam taj koji donosi odluke, ali ta situacija je mogla biti drukčija.


Hoće li biti promjena u sastavu?


– Ne mogu točno odgovoriti na to pitanje. Igrali smo 120 minuta. Sigurno će neki igrači osjećati umor od četvrtka. Najvažnija će biti mentalna stavka. Bit ćemo jaki i borit ćemo se na pravi način.


Hoće li Kalinić biti na vratima?


– Ne znam još. Ima problema s manjom ozljedom. Nadam se da će do sutra biti na 100%.


Je li poraz u Kazahstanu sličan kao onaj prije dvije godine protiv Gzire?


– Mislim da poraz od prije dvije godine nije isti. Razočarani smo, ali čeka nas nova utakmica i moramo se njoj okrenuti.


Što možete napraviti kako bi popravili obranu?


– Radimo na tome. To je stvar cijele momčadi koja mora raditi na obrambenom dijelu. Važno je riješiti i individualne greške koje se događaju. Nogomet nije uvijek pravedan. Kada se pogleda statistika protiv Osijeka i Tobola ona je drukčija od rezultata.


Ima li igrača koji su pokazali da kvalitetom ne pripadaju Hajduku?


– Ne bih o tome. Nije stvar o individualnom igraču, već o momčadi kao cjelini. Za mene je to pravac u kojem moramo ići. Svi koji su tu zaslužuju to, ali svaki igrač treba preuzeti odgovornost. To je jedini način za pobjede – zaključio je Gustafsson.