Prva domaća utakmica

Grobnička drugoligaška premijera protiv Hrvaca: Porinuće novog, mladog i rastrčanog Grobničana

Ivan Volarić

PREDVODNIK NOVOG GROBNIČKOG VALA - Dražen Pilčić/Foto S. DRECHSLER

PREDVODNIK NOVOG GROBNIČKOG VALA - Dražen Pilčić/Foto S. DRECHSLER

Nadam se da će biti dosta ljudi, da će navijači doći podržati Grobničan u višem rangu. Dečki zaslužuju podršku i naravno da im je potrebna - rekao je trener Dušan Gruevski



RIJEKA Današnjom utakmicom protiv Hrvaca (17 sati) nogometaši Grobničana predstavit će se svojim navijačima u prvom nastupu na Mavrincima u sklopu novoformirane Druge NL. Trener Dušan Gruevski neće moći računati na Ivana Rupčića, koji je pocrvenio u prvom kolu u Gradskom vrtu, upitan je nastup bolesnog Amerikanca Van Weya, a u konkurenciju se vraćaju Bosančić, David Golić i Kurilić.


– U tjednu iza nas prošli smo kroz sve ono što je bilo u Osijeku. Odradili smo uobičajenu analizu i zaključak je da možemo biti jako zadovoljni dijelovima utakmice, a posebno zbog toga jer smo od 30. minute igrali s igračem manje, a do tada smo vodili – govori Gruevski. – Utakmica je bila ravnopravna. Nadam se da ćemo u prvoj domaćoj utakmici ostvariti ono što priželjkujemo. Utakmica u Osijeku dala nam je smjernice da smo na pravom putu, imamo pravo gledati pozitivno prema naprijed unatoč porazu u toj utakmici.


Hrvace su dosta teško u prvom kolu dobile pred svojim navijačima porečki Jadran o kojem na Mavrincima dosta znaju budući da su prošle sezone igrali isti rang natjecanja.




– Završilo je 4:3 za Hrvace. Puno golova, i to u zadnjim minutama. To pokazuje da su sve ekipe podjednake. Ova liga nosi sa sobom puno nepoznanica, jako teško je pripremati utakmice jer sve ekipe su nove i izmijenile su dosta rostera u odnosu na prošlu sezonu. Kroz prvu polovinu prvenstva bitno je skupljati bodove, ali i informacije o suparnicima. U svakom slučaju, maksimalno respektiramo naše goste – nastavio je trener Grobničana, koji se nada da će premijerna utakmica na Mavrincima privući na tribine dosta navijača. Pomoć je itekako dobrodošla.


– Nadam se da će biti dosta ljudi, da će navijači doći podržati Grobničan u višem rangu. Dečki zaslužuju podršku i naravno da im je potrebna. Mogu obećati novi, mladi i rastrčani Grobničan. Dečki daju 90 minuta sve od sebe i sigurno neće u tom dijelu razočarati navijače – rekao je Gruevski čiju momčad već u srijedu čeka gostovanje u Metkoviću u sklopu pretkola Kupa Hrvatske. Prolaz protiv trećeligaša donio bi završnicu i nekog uglednog gosta na Mavrincima.