Treća HNL Zapad

Grobničani ostali u utrci za naslov, Crveni s Mavrinaca minimalno slavili na Krku ranim pogotkom Filipa Batarela

Valentina Prokić

STRIJELAC NA OTOKU - Filip Batarelo/Foto V. PROKIĆ

STRIJELAC NA OTOKU - Filip Batarelo/Foto V. PROKIĆ

Jedini pogodak djelo je mladog Filipa Batarela. Grobničan za posljednje kolo priprema proslavu s humanitarnom notom, Dondolaši će kod stadiona kuhati palentu kompiricu i gulaš, a sav prihod namijenjen je liječenju Dalibora Marušića, DJ-a Macole



KRK Utakmica 25. kola Treće HNL zapad: Krk – Grobničan 0:1 (0:1). Stadion Josip Uravić-Pepi. Gledatelja: 100. Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka) – 6. Pomoćnici: Radošević (Gospić) i Marušić (Matulji). Strijelac: 0:1 Batarelo (18′). Žuti karton: Badurina (Krk).


KRK: Tanjić 6, Pozderac 6 (od 69′ Badurina 5,5), Turkalj 5,5, Mikulica 5,5, Jurešić 6, Lucić 6, Aščić 5,5, Vidmar 5,5 (od 61′ Belobrajdić 5,5), Unoki 6 (od 83′ Aoyama -), Klenovšek 5,5, Traub 5,5 (od 83′ Miš-Mešić -).


GROBNIČAN: Curać 6, Golić 6, Kurilić 6, Miculinić 6 (od 66′ Gundić 6), Burul 5,5 (od 52′ Bosančić 6), Rupčić 5,5, Vukelić 6, Matković 6, Prtenjača 5,5, Batarelo 6,5 (od 59′ Tešić 5,5), Pilčić 5,5.




Nogometaši Grobničana minimalnom su pobjedom na Krku ostali u utrci za naslov prvaka, koja je i nakon pretposljednjeg kola više nego neizvjesna. Grobničan se bodovno izjednačio s porečkim Jadranom, koji je odigrao bez pogodaka kući protiv Novigrada, dok je prvo mjesto preuzela Crikvenica.


Jedini pogodak djelo je mladog Filipa Batarela. Grobničan za posljednje kolo priprema proslavu s humanitarnom notom, Dondolaši će kod stadiona kuhati palentu kompiricu i gulaš, a sav prihod namijenjen je liječenju Dalibora Marušića, DJ-a Macole.


Iako su domaći imali terensku inicijativu i posjed u prvih 20-ak minuta dvoboja, gosti su ipak bili opasniji. Domaćeg vratara Tanjića već je nakon tri minute testirao Prtenjača udarcem iz okreta nakon ubačaja Pilčića. U sedmoj minuti prvo je Mikulica izbio u korner ispred Prtenjače, a zatim je Matković ubacio, a Pilčić pucao pokraj gola. Krk je prvi put zaprijetio u 11. minuti kada je Jurešić s desne strane pucao preko gola.


Grobničan je u vodstvo došao u 18. minuti. Matković je centrirao s desne strane, a najniži igrač Batarelo glavom poslao loptu u Tanjićevu mrežu – 0:1.


Uslijedile su dvije prilike Krka, Unoki je ubacio za Klenovšeka, koji je zamalo zakasnio na loptu, a potom se dogodila gotovo jednaka situacija s drugim akterima, Pozderac je bio asistent, a Traub je ostao kratak. U 41. minuti Matković je ubacio iz kuta, a Prtenjača glavom pucao vrataru Tanjiću u ruke. Minutu kasnije na drugoj strani Klenovšek je pucao, lopta je očešala nekog igrača i odbila se od grede u gol aut. Atraktivno je škaricama probao iznenaditi Pilčić po ubačaju Golića, no lopta je otišla preko gola.


U nastavku je Krk ponovno krenuo oštrije, Jurešić je prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, dodao Klenovšeku, koji je u petercu promašio cijelu loptu. Klenovšek je ponovno sam ušao u kazneni prostor u 57. minuti, ali Golić je njegov udarac na vrijeme blokirao. Tešić je u 75. minuti imao mat poziciju za povećanje vodstva, sve je sam napravio, prošao dvojicu igrača Krka, ali je završnica bila preslaba da bi stvorila problem vrataru Tanjiću.


Pilčić je također mogao zatresti mrežu u 85. minuti kada je sam s pet metara pucao visoko preko gola. Domaći su mogli do izjednačenja u 90. minuti, Jurešić je iz slobodnjaka s 18 metara malo iskosa pucao pod gredu, ali je Curać izbacio loptu u korner.