Košarka

Grčki košarkaši ostali bez izbornika. Razlog odlaska nisu rezultati, već obveze Itoudisa u Fenerbahčeu

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Prošle je godine grčka reprezentacija ispala u četvrtfinalu EP-a od Njemačke, dok je na nedavnom Svjetskom prvenstvu ispala u drugom kruguATENA Grčki košarkaški stručnjak Dimitrios Itoudis (53) više nije izbornik grčke reprezentacije, objavio je tamošnji košarkaški savez.


Nakon dva ljeta s grčkom reprezentacijom, Itoudis više neće obnašati dužnost glavnog trenera. Itoudis je započeo svoj mandat prije EuroBasketa 2022. Prošle je godine grčka reprezentacija ispala u četvrtfinalu EP-a od Njemačke, dok je na nedavnom Svjetskom prvenstvu ispala u drugom krugu.


Grčki košarkaški savez je objavio kako 53-godišnji Itoudis neće voditi Grčku u kvalifikacijama za Olimpijske igre sljedećeg ljeta zbog obveza u Fenerbahčeu.
“Nacionalna muška reprezentacija i Itoudis neće nastaviti svoj zajednički put koji je započeo prije EuroBasketa 2022. i završava nakon ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva. Natjecateljske obveze koje su nastale sudjelovanjem Grčke na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u prvim danima srpnja 2024. ne mogu se kombinirati s povećanim obvezama Itoudisa u Euroligi i turskom prvenstvu s Fenerbahčeom,” navode iz saveza.