Grand Prix miting u Budimpešti

Grand Prix miting u Budimpešti: Sara Kolak hicem od 53,31 metra završila na šestom mjestu

Ivana Vaupotić

Sara Kolak/Foto REUTERS

Sara Kolak/Foto REUTERS

Olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira 2016. godine najbolji je hitac bacila u četvrtoj seriji.



RIJEKA Sara Kolak osvojila je šesto mjesto u bacanju koplja hicem od 53,31 metra na mitingu iz Grand Prix serije u Budimpešti. Olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira 2016. godine najbolji je hitac bacila u četvrtoj seriji. Pobijedila je Mađarica Reka Szilagyi, čije se koplje u šestome pokušaju zaustavilo na 60,70 metara, drugo mjesto osvojila je Amerikanka Kara Winger s 36 centimetara kraćim hicem (60,34), dok je treće mjesto pripalo Latvijki Lini Muze s 58,56 metara.


Atletičarka Kvarnera jučerašnje je natjecanje otvorila hicem od 52,41 metra, u idućem je pokušaju prestupila, nakon čega je u trećoj seriji njezino koplje letjelo do 50,91 metra. Četvrti pokušaj donio je Sari Kolak najbolji hitac na natjecanju u mađarskoj prijestolnici, nakon kojeg je imala samo još jedan ispravan hitac u kojem je koplje bacila 51,59 metara.


Miting u Budimpešti četvrto je natjecanje Sare Kolak ove sezone, koplje je najdalje bacila na prvom natjecanju, mitingu Zlatna sprinterica u Ostravi, na kojem je s hicem od 60,04 metra zauzela treće mjesto, dok je na najvažnijem natjecanju sezone, Olimpijskim igrama u Tokiju, triput prestupila i ostala bez plasmana.




Atletičarku Kvarnera do kraja sezone čekaju još dva ispita, Memorial Kamila Skolimowska u Chorzowu 5. rujna te Hanžekovićev memorijal 14. rujna.