Veronika Šokota

Gradonačelnik Rijeke primio zlatnu atletičarku Kvarnera: “Nadam se da ću biti poticaj mladima”

Ivana Vaupotić

Marko Filipović, Sanja Varaklić Kučić, Iva Florjančič, Veronika Šokota, Sandra Krpan, Zdravko Ivanković i Slaviša Bradić/Foto V. KARUZA

Marko Filipović, Sanja Varaklić Kučić, Iva Florjančič, Veronika Šokota, Sandra Krpan, Zdravko Ivanković i Slaviša Bradić/Foto V. KARUZA

Hvala Gradu na podršci koja mi je bila potrebna da ostvarim ovaj uspjeh - kaže Veronika, zlatna u bacanju koplja na Europskom bacačkom kupu



RIJEKA Veronika Šokota, bacačica koplja Kvarnera, danas je primala same čestitke. Razlog je nedavno osvojeno zlatno odličje u bacanju koplja u mlađeseniorskoj konkurenciji na Europskom bacačkom kupu u portugalskoj Leiriji, na kojem je juniorka Kvarnera hicem od 56,82 metra bacila drugi najbolji juniorski rezultat ove sezone na svijetu.


– Ova medalja još je jedan dokaz da atletika kao bazični sport u Rijeci ima itekako značajno mjesto, ne samo po broju sportaša već i po zapaženim rezultatima – poručio je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović na prijemu u Salonu Grada Rijeke, kojem su nazočili i njegova zamjenica Sandra Krpan, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, direktorica Kvarnera Iva Florjančič i tajnica Kvarnera Sanja Varaklić Kučić.


– Drago mi je što sam se vratila u svoj rodni grad u kojem uživam. U Rijeci sam upisala fakultet i imam odlične uvjete. Hvala Gradu na podršci koja mi je bila potrebna da ostvarim ovaj uspjeh. Nadam se da ću biti poticaj mladima da se počnu baviti sportom ili da nastave trenirati sport koji su odabrali – rekla je Veronika Šokota, koja se u Kvarner, u kojem je kao petogodišnjakinja napravila prve atletske korake i trenirala sve do 11. godine, kada se zbog obiteljskih razloga morala preseliti u Zadar, vratila u prosincu prošle godine.




I odmah na prvom natjecanju, Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske, ispunila normu za Europsko juniorsko prvenstvo, domaćin kojega će od 7. do 10. kolovoza biti Jeruzalem, na kojem joj je cilj medalja.


– Drago nam je da u klubu imamo tri najbolje kopljašice, ne samo na hrvatskoj nego i na svjetskoj razini, Veroniku Šokota, Saru Kolak i Lauru Štefanac. Trudimo se svojim sportašima osigurati što bolje uvjete za rad, a iznimno nam je drago što nam je Grad pomogao da se Veronika vrati kući – rekla je Iva Florjančič, direktorica Kvarnera, o radu kojeg je pun riječi hvale bio glavni tajnik RSS-a Slaviša Bradić.


– U Kvarneru se sportaši uče elementarnim vrijednostima sporta, a kruna njihovog rada su rezultati, koji su konstantni dugi niz godina – rekao je Bradić.