Erik Golubović

Gradonačelnik Filipović ugostio desetogodišnjeg brončanog šahista s EP-a: “Fantastični uspjeh za Rijeku”

Katarina Blažević

Erik Golubović s gradonačelnikom Markom Filipovićem i njegovim suradnicima te ocem Borisom, Srđanom Zelenikom i Ivanom Mandekićem/Foto V. KARUZA

Erik Golubović s gradonačelnikom Markom Filipovićem i njegovim suradnicima te ocem Borisom, Srđanom Zelenikom i Ivanom Mandekićem/Foto V. KARUZA

Jako mi se svidjelo što sam igrao sa svojim prijateljem iz Zadra, a u slobodno vrijeme bismo igrali i ping-pong protiv igrača iz drugih država. Bilo mi je u cjelini odlično - kazao je Erik, s kojim je bio i njegov otac te trener Boris



RIJEKA Veliki uspjeh mladog šahista Erika Golubovića nije prošao nezapaženo ni u Gradu Rijeci. Gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima je organizirao prijem za člana Šahovskog kluba Rijeka, koji je na pojedinačnom Europskom prvenstvu za mlade u kategoriji standardnog šaha do 10 godina osvojio brončano odličje.


– Drago mi je što se Rijeka još jednom pokazala kao grad u kojem šah stanuje i tome svjedoče ovi rezultati. Pred Erikom je jako puno uspjeha i u narednom razdoblju i želim mu da mu se ostvari sve ono što je rezultat napornog rada – rekao je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, uz kojeg su Eriku čestitali i suradnici gradonačelnika Zdravko Ivanković, Danijela Bradamante te Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica Riječkog sportskog saveza.


Desetogodišnji Erik kao najljepše sjećanje s Europskog prvenstva u turskoj Antalyji ističe druženje s prijateljima. Hrvatska je imala još 16 hrvatskih predstavnika u Turskoj, ali samo su Marta Rilje, Ivano Močić, Roko Jaković te Lukas Jurakić stigli do granice od 50 posto osvojenih bodova.




– Jako mi se svidjelo što sam igrao sa svojim prijateljem iz Zadra, a u slobodno vrijeme bismo igrali i ping-pong protiv igrača iz drugih država. Bilo mi je u cjelini odlično – kazao je Erik, s kojim je bio i njegov otac te trener Boris, kao i predsjednik Šahovskog kluba Rijeka Srđan Zelenika i predsjednik Šahovskog saveza Primorsko-goranske županije Ivan Mandekić. Eriku je, uz oca, trener i Ognjen Cvitan.


– Tu smo zbog Erika i reći ću samo da smo u Županiji dosad imali puno državnih prvaka, ali nije to bilo dovoljno jer znam da se samo cijene europski i svjetski rezultati. A sada smo to i doživjeli te je to fantastično za Hrvatsku, a kamoli Rijeku. Erik igra zreo i jak šah te se od njega mogu očekivati vrhunski rezultati – zaključio je Ivan Mandekić, predsjednik Šahovskog saveza Primorsko-goranske županije.